Okra
Okra cirkels


Printversie
Herfstfeest 2016 - 4 oktober 2016


Bij het begin van de herfst denken alle Okra leden onmiddellijk aan het jaarlijks groot Herfstfeest van Okra Lovendegem. Dat is altijd een topper in het jaarprogramma en het was dit jaar niet anders. Integendeel. Er waren maar liefst 188 aanwezigen die de bijeenkomst een feestelijke start gaven met een glas sprankelende Cava of fruitsap.
Er komen dus elk jaar meer en meer mensen. Gelukkig hebben wij ons bestuurslid Julien De Mol die een specialist ter zake is om te meten en te cijferen hoe de tafels en stoelen het best kunnen geplaatst worden zodat iedereen comfortabel kan zitten en dat het personeel van de traiteur ook voldoende ruimte heeft om een vlotte bediening aan tafel te kunnen garanderen.
Natuurlijk waren ook alle andere bestuursleden al van de dag ervoor actief geweest om alles voor te bereiden. Na een korte welkom door voorzitter Jacky Wulgaert kreeg pastoor Daniël het woord. Hij beaamde meteen dat er weinig besturen zijn die over zoveel trouwe bestuursleden beschikken die zo goed samenwerken als bij Okra Lovendegem. Daarna had Daniël het over de “Nieuwe parochie”.
Hij gaf een samenvatting over de nieuwe dekenaten en ook wat wij nu de Nieuwe Parochie gaan noemen. Alle details hierover komen in het wekelijks parochieblad Kerk en Leven We zullen moeten evolueren naar meer samenwerking tussen kerken, priesters en alle andere medewerkers uit de verschillende parochies. Als afsluiter bad Daniël het tafelgebed van Ward Bruyninck,
de nationale proost van de Chiro. Voorzitter Jacky ging dan verder met een overzicht van de activiteiten van het voorbije werkjaar en maakte iedereen al warm voor de komende evenementen. Hij verwelkomde ons nieuwe bestuurslid Robert Van De Woestijne die een hartelijk applaus kreeg. Hij bedankte ook al zijn andere bestuursleden voor hun onvermoeibare inzet voor de ontelbare activiteiten die Okra Lovendegem elk jaar verzorgt.
Ook het ledenaantal blijft stijgen. De teller staat nu op 475, maar de droom blijft om dat cijfer op 500 te krijgen. Hier en daar hoorde je ondertussen een maagje knorren, dus…hoog tijd voor de zeer lekkere warme maaltijd van onze vaste traiteur Speeckaert uit Ertvelde. Het werd plots veel stiller in de zaal en iedereen at zijn buikje rond.
Onze entertainer en muziekvirtuoos Roland kwam ondertussen met zijn orgel het podium opgeklommen en na een beetje gezellige achtergrondmuziek schakelde hij een tandje hoger om het dansfeest in te zetten. Dat er onder onze Okra leden echte danskampioenen zitten dat zag je al weer heel gauw. Roland tekent ook altijd voor een volle dansvloer tot de laatste noot.
Maar eerst werden nog de kaarters kampioenen gehuldigd en die ontvingen een passend geschenk. Zo mochten Alex Pauwels, Hilda Vanderstede, Georgette De Reu en Lucien De Vriendt naar voren komen en zij zijn dus voor 1 jaartje onze grote kaart kampioenen! Proficiat! We weten al lang dat koken geld kost. Dus werd er weer rondgegaan voor de tombola.

Op het podium stonden een hele reeks prachtige prijzen te blinken. En voor de rest was het dansen, swingen, gezellig kletsen en eentje drinken. Zo vloog het feest voorbij en liep om 18u de zaal leeg. Maar het was weer goed… neen… het was weer grandioos goed geweest! Dank je wel Okra Lovendegem en tot de volgende!

Verslag Linda Dobbelaere

Naar boven