Okra
Okra cirkels


Printversie
Laatste fietstocht 24 september 2015


Traditiegetrouw is de laatste fietstocht van het seizoen telkens een kortere rit met aansluitend een etentje. We vertrokken om 14u30 aan het Tempelhof met 38 fietsers en een strakke wind voor een tocht van ± 28km. We fietsten over Vinderhoute-brug, langs het kanaal, over de Speyebrug en kwamen via de Beekstraat langs de R4 te rijden.
Zo kwamen we terecht in een mooie omgeving. Via de watersportbaan reden we langs de kronkelende Leie. Aan de Pontweg in Drongen was het efkens pauzeren, want we hadden tot dan bijna gans de weg de wind tegen gehad. Via deze weg kwamen we terug langs de Leie terecht. Juist vóór het verlaten van de Leie hebben we moeten halt houden.
Het ‘stalen ros’ van een deelnemer was defect en kon niet meer verder. Hij is dan aan de kerk van Drongen afgehaald door de ‘bezemwagen’. Kort daarna hadden we terug pech, want de hemelsluizen werden opengezet. Ondanks het aantrekken van de regenkledij zijn we uiteindelijk via Drongen en Vinderhoute aangekomen als ‘verzopen kiekens’.
Maar ondanks alles waren alle fietsers tevreden van de mooie tocht en konden we nat of droog aanschuiven voor de lekkere frietjes met vol-au-vent en/of stoofvlees.

Daniël Locy
Na het trotseren van wind, regen en koude, stond de doorweekte fietsers in hun thuishaven, nl. het Tempelhof, een warm onthaal te wachten. De sprankelende Cava was een eerste opwarmertje. Dan volgde nog een warm welkomwoord van voorzitter Jacky Wulgaert.

Ook de fietsverantwoordelijken Daniël Locy en Roland Claeys gaven een kort verslag van de voorbije fietstochten van dit seizoen. En toen was het aanschuiven aan het buffet voor stoverij en/of vol au vent, aangevuld door een uitgebreid groentenbuffet met alles erop en eraan. Zo konden de sportievelingen gauw weer op krachten komen. Ook de niet-fietsers van Okra mochten mee aanschuiven.
Met oprechte dank aan het ganse team organisatoren en begeleiding van de wegkapiteins! Maar uiteraard ook een woord van dank aan de sportievelingen zelf die telkens hun stalen ros tip top in orde stellen om de kilometers te verslinden.

Linda Dobbelaere
Naar boven