Okra
Okra cirkels


Printversie
Houden van... april 2009

Op donderdag 23 april 2009 trok Okra naar de jaarlijkse Nekka-Organisatie: “Houden Van…” in het Antwerps sportpaleis. Het is nu de vijfde opeenvolgende maal dat Okra-Trefpunt Lovendegem dit festival van het betere nederlandstalige lied bijwoont.
Het is ieder jaar drummen om zich tijdig in te schrijven maar ditmaal was het wel extra moeilijk: binnen de kortste keren waren de ruim 12.000 plaatsen uitverkocht en moesten de organisatoren voor de andere 6.000 begerigen op dezelfde dag een voormiddagvoorstelling, een “Matinee”, voorzien.
Okra-Lovendegem had gelukkig tijdig (januari) reeds 50 plaatsen gereserveerd zodat wij op dit gebied veilig zaten.
En gelukkig maar, want de editie 2009 was op allerlei vlakken een hoogvlieger en een succes. Volgens onze leden zelfs de beste voorstelling sinds het ontstaan. Zeg nu zelf: Vader Abraham, Bart Kaell, Peter Schaap, Jelle Cleymans, Micha Mara, Liliane St Pierre, Nicole en Hugo met het befaamde Nekka Orkest en het geheel aaneen gepraat door Luc Appermont staan borg voor een namiddag Vlaams entertainment op niveau.
De apotheose waarbij alle optredende artiesten een gezongen hulde brachten aan de overleden Brugse zanger Joe Harris was aangrijpend. In een samenspel van beeld, woord en muziek werd het leven van de vijf jaar geleden overleden zanger geëvoceerd. Een pleiade van een twintigtal oudere Vlaamse artiesten, van Jo Leemans over Marc Dex en Lily Castel tot Will Ferdy hadden eraan gehouden aanwezig te zijn op deze hommage. Een mooie namiddag in de beste Okra-traditie. (T.M.)