Okra
Okra cirkels


Printversie
Okra Lovendegem gaat voor de eerste keer van het seizoen fietsen

Eindelijk, eindelijk!!
Door de corona en bijhorende maatregelen hebben we in 2020 slechts 1 fietstocht kunnen organiseren (22/09/2020). Ook dit jaar konden we maar laat opstarten. Maar na de succesvolle start van de wandelingen in mei, hebben we nu een 1ste fietstocht ingericht op dinsdag 22 juni 2021.
We hadden echter pech met de weersomstandigheden. Het had bijna de hele morgen en voormiddag geregend, waardoor verscheidene fietsers afhaakten. Maar er waren toch 14 blije gezichten aan de sporthal waar we zijn gestart. Allemaal mooi uitgedost met het gele of oranje fluorhesje.
Ook onze voorzitter NoŽl (pas terug uit vakantie) en de plaatselijke pers (Linda) waren aanwezig. De 7 baankapiteins waren klaar om de tocht veilig te laten verlopen. Daarom zijn we vorige week op verkenning geweest.
1e_fietstocht_samenkomst
1e_fietstocht_stop
De tocht was er één van een 35 km en bracht ons naar ’t Koffieboontje op de markt in Aalter. We zijn gestart via Vellare om dan langs het kanaal Gent-Brugge, voorbij het sas te fietsen tot aan Hansbeke brug. Langs de andere kant van het kanaal reden we tot Bellem-dorp.
Via de Bellemstraat met de tunnel kwamen we aan op onze rustpost na ± 14km. Onze fietsers, samen met 10 bestuursleden en/of sympathisanten, genoten van hun pannenkoeken, een lekker dessertbordje (zie foto) een drankje in een apart voor ons gereserveerd zaaltje.

De terugweg verliep grotendeels langs smalle straatjes. In de bosrijke omgeving met bijhorende mooie villa’s tot voorbij de Kraenepoel was het mooi fietsen. Na de smalle wegen kwamen we aan in Hansbeke. Daar was het nog steeds uitkijken naar de grote werken die worden uitgevoerd aan de spoorweg. Via de fiets- en voetgangerstunnel reden we een tijdje langs de spoorweg om dan aan de andere zijde van het kanaal onze tocht verder te zetten.
Over Merendree-brug namen we dan de andere zijde van het kanaal, welke we volgden tot aan Lobrug. Over Lobrug namen we afscheid van de fietsers en konden allen met een aangenaam gevoel veilig terug naar huis.
Nog ter info: het weer tijdens de tocht viel mee, een klein beetje regen bij start en aankomst, maar voor de rest droog weer gehad. Er waren 14 fietsers, waaronder 12 met een e-bike. We waren met 7 begeleiders voor de 14 fietsers. Met dank aan onze voorzitter om zich ter beschikking te stellen bij eventuele panne, onze PR-dame Linda, sympathisanten, mijn baankapiteins en aan alle fietsers voor hun aanwezigheid.

Verslag DaniŽl Locy
Naar boven