Okra   Okra cirkels
Print
Okra Lovendegem gaat voor de eerste keer van het seizoen wandelen

Eindelijk, eindelijk!!
Na 14 maanden (jawel, het was geleden van maart 2020), konden we eindelijk onze 1ste wandeling organiseren. De corona-crisis met zijn lockdowns en zijn voorwaarden verboden ons om samen te wandelen.
Op maandag 10 mei 2021 zijn we onder bepaalde voorwaarden toch beginnen wandelen. Mondmasker was verplicht en met max. 25 personen in 1 groep. We (mijn begeleiders en ikzelf) waren benieuwd hoeveel personen er zouden deelnemen. Het overtrof alweer onze verwachtingen.
Traditiegetrouw verzamelden we aan het Tempelhof in de Tulpenstraat. En we mochten 33 sportievelingen tellen. Blij ook om een paar nieuwe gezichten te zien. De aanwezigen werden alvast voorzien van een nieuw fluorhesje. Daarna zijn we onze wandeling gestart in 2 groepen (16 en 17). Julien en ikzelf begeleidden elk een groep. En achteraan sloten Ghislain en Lucien, zoals gewoonlijk de rij.
Van de Tulpenstraat, via Eglantier, de Jasmijnstraat zijn we richting Bierstal gewandeld (zie foto), mooi met mondmasker en in 2 groepen zoals verplicht. Halverwege werden de wandelaars getrakteerd op een frisdrank vanwege het bestuur. (zie foto).
Via de smalle Rabotwegel zijn we naar de Kuitenbergstraat gewandeld. Door een in aanbouw zijnde nieuwe wijk kwamen we in de Begoniastraat. Langs de Zonnebloemstraat en Tempeliersdreef kwamen we terug aan onze eindpost na een 4,2 km. Voor de 1ste wandeling was dit genoeg, want voor velen was het al een tijdje geleden en ook het dragen van het mondmasker viel tegen.

De opkomst was een succes, de wandelaars waren tevreden, meer moet dat niet zijn.
Ik dank hierbij Nicole en Marleen voor de bediening van de frisdranken, alsook mijn vaste begeleiders. Op naar de volgende ‘wekelijkse’ wandeling.

Verslag Daniël Locy

Foto's: 10-05-2021