Okra
Okra cirkels


Printversie
Okra Lovendegem neemt deel aan de Regiobedevaart in Antwerpen - 10 september 2013

Dinsdagmorgen 10 september verzamelden 44 leden van Okra Trefpunt Lovendegem aan de sporthal om daar te vertrekken naar de Regiobedevaart van Okra Midden-Vlaanderen. De weergoden waren ons allesbehalve goedgezind want het regende af en toe flink. Zelfs een bliksemschicht en een donderslag beloofden niet veel goeds wat het weer betreft.
Maar goed, eenmaal in de bus was het lekker warm. Hoe meer we de stad Antwerpen naderden, hoe meer de zon kwam priemen door het wolkendek. In Antwerpen werden we al onmiddellijk verrast door de pracht van de Sint-Pauluskerk. Zo'n mooie kerk en dat in zo'n heel gewone straat in de grootstad dat was echt verbluffend! Vanuit alle hoeken van onze regio stroomden de mensen toe en algauw was de ruime kerk goed gevuld. Het werd een heel mooie, aangrijpende viering waarin we ook veel te weten kwamen over de heilige Paulus, patroonheilige van deze kerk.
Na de plechtige dienst ging het richting Jachthavenweg voor een zeer lekkere 3-gangenmaaltijd in restaurant "De Molen". Daar werden we weer wat gepest door de weergoden. Maar dat slikten de meesten gauw door met een lekker aperitiefje gevolgd door een meer dan uitstekende maaltijd. De volgende stop in ons programma was een bezoek aan de alom bekende likeurstokerij Elixir d'Anvers. Een prima gids ontving ons eerst in het authentieke directiebureel uit 1894 in Neo-Vlaamse Renaissancestijl. We kregen er het verhaal van de familie de Beukelaer vanaf de opstart van het bedrijf tot de huidige werking. Tijdens de rondleiding in het bedrijf kwamen we al een en ander te weten over het fabriceren van de lekkere Elixir maar het tofste waren wel de proevertjes en enkele recepten voor cocktails die we kregen.
Al een klein beetje moe, maar mr dan voldaan zetten we koers naar onze laatste stop in St-Niklaas waar we nog twee belegde boterhammen kregen met koffie. Daarbovenop verraste Okra Lovendegem ons met een extra gratis consumptie.
Om de tijd wat te doden in de bus had onze vriend Nol Van Acker een kleine kwis georganiseerd. Daaruit bleek dat de Elixir de meesten wel had goed gedaan want velen scoorden hoge punten! En zo kwam een einde aan een heel mooie uitstap. Dank je wel OKRA Lovendegem!

Naar boven