Okra
Okra cirkels


Printversie
Wandeling met braadworsten - 18 december 2017


De 65 inschrijvingen liepen vlot binnen en om 14u stonden 46 wandelaars klaar aan het Tempelhof om te vertrekken. Gelegenheidsfotograaf, voorzitter Jacky, legde eerst de grote bende vast op foto. Ondertussen brachten NoŽl en zijn echtgenote Georgette alles in gereedheid voor de worsten.
Daniël en Roland waren de ‘gangmakers’. Vooraan en achteraan konden we rekenen op de hulp van Ghislain, Julien en Lucien. Gezien de nattigheid van de laatste dagen had Daniël het parcours wat aangepast. Via de nieuw aangelegde Poelslag (verbinding Sparrestraat- Bredestraat) ging de wandeling via

Boterhoek, Klavertjesbrug, langs de Lieve tot aan Kuitenbergbrug en dan terug naar het Tempelhof via de Bremstraat. We hadden bij aankomst een goede 6km in de benen. In naam van Roland en mezelf danken we nogmaals onze “trouwe medewerkers” die mede instaan voor onze veiligheid. Met voldoende kilometers in de benen keerden de wandelaars goed gezind naar hun vertrekpunt aan het Tempelhof terug.

Een sprankelend glas Cava of een biertje bracht een echte verfrissing en deed de beentjes misschien nog wat meer tintelen. De niet-wandelaars kwamen wat later toe in de zaal. Met z’n allen waren ze toen met 65 Okra-leden. Het is al enkele jaren een traditie dat we in december na de laatste maandagwandeling er een gezellig samenzijn van maken. Onze ondervoorzitter NoŽl

(en zijn echtgenote Georgette) zijn daarbij de ‘uitvoerende’ macht en zorgden voor een lekkere braadworst met broodje en zij zorgden ook voor de nodige ambiance. De geur van de warme braadworsten streelde de smaakpapillen en het was enkel nog wachten op het welkomstwoord door voorzitter Jacky en een woordje van het Wandel Team Daniël Locy en Roland Claeys.

Toen was het aanschuiven aan de tafel voor een broodje met ajuin, een stevige braadworst en een bijpassend sausje. Het was smullen en smikkelen. De tongen kwamen wat losser en er werd gezellig gebabbeld, gedronken, gelachen, m.a.w. echt genieten! De Okra bestuursleden zetten zoals altijd hun beste beentje voor om iedereen vlot te bedienen met drankjes en we vergeten ook niet de mensen, die meehielpen aan het klaar zetten van de zaal, zorgen voor voldoende frisse drank, en zij die op het einde meehielpen om alles kraaknet achter te laten. Dit was dan meteen de laatste wandeling van 2017. Het 2de deel van het seizoen start op maandag 8 januari 2018.

Verslag, DaniŽl Locy en Linda Dobbelaere

Naar boven