Okra
Okra cirkels


Printversie
Daguitstap Luik - 21 april 2018

Terugblik op onze daguitstap naar Luik op 21 april 2018 Wij kozen ervoor om op een zaterdag op stap te gaan en zodoende de vele files op de weg te vermijden, en dit is wonderwel gelukt.
Met een stralend zonnetje vertrokken we met ongeveer 42 leden om 8u.30 stipt op de parking van de sporthal. Spijtig genoeg moesten er op het laatste moment twee koppels afhaken wegens problemen met hun gezondheid.
Aangekomen in Luik namen we allen plaats op de ruime boot, voor een rondvaart van 1 uur. Ondanks de mooie omgeving misten we op de boot de gebruikelijke uitleg van de kapitein over wat er zoal te zien was. Zijn micro aan boord deed het niet. Ook de barman deed het meer dan rustig aan want wie graag iets te drinken wilde moest zelf de trappen doen om zijn drank af te halen aan de bar.
Gelukkig was ons bestuurslid Marc met ons mee. Hij zag hoe moeilijk het was voor sommige mensen om drank te halen, en hij offerde zich direct op om zelf bijna iedereen die mee was persoonlijk te bedienen. Het mag gezegd worden: onze Marc is een knappe gedienstelijke vent!!!
Na de boottocht was het tijd om aan tafel te gaan in een gezellig restaurant, waar we allen comfortabel konden samen zitten. De tafels waren netjes gedekt, en van de bediening en het eten denk ik dat we daar zeer tevreden konden over zijn. Om 14u.30 was het tijd om naar de bus te gaan voor ons volgend bezoek, maar om 14u.00 kregen we een telefoontje van de buschauffeur dat hij niet meer met de bus tot bij ons kon. Alle wegen waren afgesloten wegens het wielerweekend Luik Bastenaken Luik, ( de zaterdag was het alwedstrijd voor de amateurs).
Via de telefoon dan maar met de buschauffeur contact genomen om een andere opstapplaats af te spreken, namelijk aan de Dienst voor Tourisme. Voor ons was het niet te ver lopen, maar de bus had heel wat moeite om door het stilstaand verkeer en de vele omleidingen toch bij ons te geraken. Gelukkig was het geen regendag anders zouden we daar bij het wachten er wel een nat pak aan overgehouden hebben.
Het bezoek aan het Aquarium-Museum van de Universiteit van Luik was wel de moeite. Voor zij die iets moeilijker te been waren was er wel een ruime lift om de verschillende verdiepingen te bereiken.
Maar spijtig genoeg was er geen cafetaria voorzien met stoelen en tafels om de mensen op te vangen die aan het bezoek minder tijd besteedden. Enkel twee banken stonden ter beschikking, verschillende frisdranken waren wel te koop aan zeer matige prijzen.
.
Om 17.00 uur vertrokken we dan naar Haaltert voor het avondmaal. Het was een zeer mooi restaurant.
Om 19u.15 werd het dan tijd om de terugweg aan te vatten naar huis. Rond 21.00 uur was iedereen terug veilig aan de Sporthal in Lovendegem.

Ik denk dat we tevreden kunnen terugblikken op onze eerste zeer zonnige en warme uitstap van 2018. De paar minpuntjes kon niemand van ons voorzien maar dat kon de pret toch niet bederven.
Bedankt aan allen die met ons mee waren voor de gezellige uurtjes, en tot een volgende keer.
Verslag, Noël Van Acker
Naar boven