Okra
Okra cirkels


Printversie
Driekoningenfeest Okra Lovendegem - 9 januari 2019

Het feestgedruis van de kerst- en nieuwjaarsfeesten was al wat gaan liggen. Echter niet helemaal voor Okra Lovendegem dat zijn Driekoningenfeest nog had op 8 januari ll. De zaal zat nu echt tjokvol want er waren meer dan 200 deelnemers.
Na de welkom door voorzitter Jacky, kreeg pastoor Daniël het woord voor de bezinning.
Hij had het over ouder worden en eens terugkijken naar onze levensreis en stilstaan bij een aantal “haltes” die we maakten in ons leven en die we nooit vergeten, zoals: onze kindertijd,onze jeugd en schooltijd, gaan werken, een partner ontmoeten en huwen, kinderen en later kleinkinderen krijgen. In gans die levensloop waren er uiteraard naast veel geluk ook wel eens dieptepunten waarbij we een reis naar ons geloof vanbinnen nodig hadden. Net zoals de Drie Wijzen die het licht volgden naar het Kind, de Koning van de Vrede. Dan volgde nog een passende bezinningstekst.
Voorzitter Jacky nam toen weer het woord en gaf een korte evaluatie van de voorbije activiteiten en wierp een blik op de komende activiteiten. Hij dankte zijn bestuursploeg, zonder dewelke alle acties niet mogelijk waren. Hij noemde ze allemaal vrijwilligers met een goed hart. In het voorbije jaar hadden 2 bestuursleden de ploeg verlaten maar waren vervangen door 2 nieuwkomers.

Dat wij nu allemaal “Lievegemnaars” zijn kwam ook aan bod. De voorzitter pleitte voor een goede en tijdige communicatie vanuit het beleid, en zeker niet enkel “on-line” en via www…..omdat heel wat van onze leden niet over een computer beschikken. Ook zij mogen niet worden vergeten als er nieuws/informatie te rapen valt. Jacky drukte de hoop uit dat 2019 ons allen mag brengen wat we maar willen. Niet het woord, maar de daad was toen aan de traiteur en zijn team om ons te laten genieten van een lekker stukje taart en koffie.

Ondertussen was het een hele bedoening op het podium want de accordeongroep VIOS uit Brakel installeerde zijn instrumenten en partituren. Met maar liefst 18 accordeonisten, plus klank- en lichtmensen vulden ze de zaal met prachtige accordeon melodieën.
Tussendoor werd hulde gebracht aan de vier kaart kampioenen nl. Lucien De Vriendt – Hilda Dhondt – Georgette De Reu. Tot onze grote spijt was onze 4de kampioen de heer Fransoo Etienne onlangs plots overleden. Via zijn weduwe zal hij zijn prijs postuum nog ontvangen.
Omdat onze feesten ook een pak geld kosten, werd in de pauze rondgegaan met tombolaloten en kon iedereen beginnen dromen van de mooie prijzen die stonden uitgestald op het podium.

Ook werd nog hulde gebracht aan een verdienstelijk bestuurslid dat wegens verhuis naar Evergem onze ploeg had verlaten nl. dhr. Jacques Meiresonne. De voorzitter dankte Jacques voor zijn vele jaren trouwe dienst binnen ons bestuur. Zijn echtgenote mocht ook delen in de eer en kreeg een mooie bos bloemen.

Een stukje taart en koffie was niet alles wat op onze borden kwam. Er waren ook nog zeer lekkere belegde sandwiches met koffie.

VIOS speelde er lustig op los en sommige aanwezigen waagden een dansje. Het is al langer gekend dat er onder onze Okra leden echte “Sterren op de dansvloer” zitten.

In twee keer werden de tombolaprijzen uitgeloot en menig lid ging naar huis met een goed gevulde geschenkenmand, een fruitmand, een reuze salami, een aankoopbon enz.

Er was gezelligheid en ambiance troef tot de klok van 18u. De laatste toetsen werden bespeeld door Vios en dat was het!

De bestuursleden konden hun mouwen weer opstropen om alles op te ruimen.

Verslag, Linda Dobbelaere


Naar boven