Okra
Okra cirkels


Printversie
OKRA busuitstap naar Duinkerken op 20 augustus 2019


Om 8u15 stond een groep van 67 Okra reizigers klaar voor een mooie uitstap naar Duinkerken.
De eerste halte was een bezoek aan het Havenmuseum met nederlandstalige gids. Daar kregen we een blik op het leven in de havens van hier en elders. Het museum beschikt over een buitengewone verzameling scheepsmodellen.

Aan de kade ontdekten we hoe Duinkerken de op twee na grootste haven van Frankrijk geworden is. Na zoveel boeiends te hebben gezien was het tijd voor het 3-gangen menu in dat zeer lekker werd gesmaakt.
In de namiddag lag het schip “Le Texel” Duinkerken al naar ons te lonken om ons een prachtige rondvaart door de haven aan te bieden.

De naam van het schip verwijst naar de zeeslag bij Texel (NL) in 1694 waarbij de Fransen een grote overwinning behaalden en 120 schepen met tarwe buit maakten.
Duinkerken is de derde grootste haven van Frankrijk. Je vaart er langs de dokken en van dichtbij maak je het laden en lossen van erts, steenkool en graanschepen mee. Van de haven zetten we koers naar Nieuwpoort.
Er was ter plaatse wat vrije tijd om te shoppen, of een wandeling te maken op de autovrije promenade van Nieuwpoort Bad. Enkele winkelstraten kunnen gerust vergeleken worden met de welgekende shopping straten in vaak veel grotere steden.
Als afsluiter van deze mooie dag werd in Sandeshoven Nieuwpoort Bad een broodjesmaaltijd met koffie geserveerd.
Wij weten dat Okra Lovendegem altijd garant staat voor zeer mooie, aangename daguitstappen. Het was ook deze keer niet anders!
Naar boven