Okra
Okra cirkels


Printversie
Fietsbedevaart Bachte Maria Leerne - 18 mei 2017

Het bleek vooraf volgens het weerbericht een regenachtige dag te worden. We waren al bang dat we zoals vorig jaar terug een fietstocht zouden moeten annuleren, maar uiteindelijk viel het best mee en was het heerlijk fietsen. We waren al om 13u verzameld op de startplaats aan de sporthal van Lovendegem en zijn daar met 35 fietsers vertrokken.
Met dit opmerkzaam gegeven, van de 35 fietsen waren er 23 elektrische en nog slechts 12 gewone fietsen. De heenrit liep grotendeels langs het kanaal richting Deinze, maar wegens een 1ste omleiding hebben we ons uitgestippeld parcours een klein beetje moeten aanpassen. Geen nood, want we waren tegen 14u30 op onze afspraak aan de grot in Bachte, waar Linda en Jacky ons opwachtten voor de ommegang.
Linda, ondanks de moeilijke omstandigheden met haar zieke schoonma, deed dit zoals gewoonlijk uitstekend. Daarna (na een 3-tal km) konden we terecht in het ’t Pastershoekske voor een heerlijke koffie met een pannenkoek. De terugweg ging over kleine wegeltjes terug naar het kanaal tot in Landegem, van daaruit was het via rustige baantjes en wegeltjes terug richting Lobrug. Terug een onverwachte omleiding deed ons opnieuw van het parcours afwijken. Maar iedereen was tijdig terug en juist voor een paar regendruppels op ons afkwamen. Besluit : een mooi groepje fietsers voor een geslaagde rit met veel blije gezichten. Op naar onze dagtocht van donderdag 22 juni! Verslag Daniël.
Naar boven