Okra
Okra cirkels


Printversie
Fietstocht 17 september 2009 met barbecue

Zeventien september 2009 was een stralend mooie verlate zomerdag, weliswaar met bijwijlen een stevige wind maar het was ook de dag waarop Okra, Trefpunt Lovendegem, met zijn achtste fietstocht het wielerseizoen 2009 afsloot.
Klassiek openen we deze activiteit in de maand april met een zegening door onze proost Daniël met na afloop van de eerste tocht de klassieke flandrien-kost: “stuutten mêê oofflakke”. Halfweg het seizoen hebben we onze dagtocht met feestelijk middagmaal om in september te eindigen met een gezellige bijeenkomst in ons clubhuis “Ter Laagland”. Vanaf oktober wordt het fietsen dan vervangen door wandelen (eerste tocht is voorzien op donderdag 15 oktober in Beke.
Maar terug nu naar het fietsen.

Fietst2009-09-17-03
Het Okra bestuur, steeds op zoek naar vernieuwing (want stilstaan is achteruitboeren) had ditmaal iets compleets nieuw voorzien. Geen broodmaaltijd maar een levensechte barbecue met alles erop en eraan en dit tegen kostprijs: 15 euro.
Fietst2009-09-17-07
Iedereen die in het voorbije jaar minstens twee keer had deelgenomen aan een fietstocht was hierop uitgenodigd evenals de Okra-bestuursleden- niet fietsers want uiteindelijk waren zij het die zouden instaan voor de voorbereiding en de bediening voor, tijdens en na de barbecue.
Fietst2009-09-17-08
Aangezien dit voor ons een première betekende hadden we geen idee omtrent het aantal deelnemers maar voorzichtig optimistisch hadden we toch gerekend op een zestigtal deelnemers.
Het werden er uiteindelijk 97!
Fietst2009-09-17-09
Dat we de fietsers moeten opsplitsen in twee groepen (50 per groep is het wettelijk maximum), dat we daarom telkens minstens acht wegkapiteins moeten inzetten weten we nu al enkele jaren. Maar dat Ter Laagland zou vollopen, dat onze voorraad tafellakens en Okra place-mats evenals de drankvoorraad dringend moest worden aangevuld was toch wel van een geheel andere orde.
Fietst2009-09-17-10
Godzijdank hebben we een Okra-bestuur dat soepel genoeg is om het hoofd te bieden aan dit soort onverwachte dingen. Het menu was niet mis. We hebben in dit verband dan ook een reputatie te verdedigen!
Fietst2009-09-17-11
Oordeel nu zelf : een goddelijk aperitief, gratis aangeboden door een Okra- lid, vier vleessoorten (bediend in twee gangen): BBQ-worst – saté – beenhesp – kippenbout, aardappelen in de schil met allerlei groenten,en fruit, met meerdere sausjes en brood. En om te eindigen een portie slagroomtaart en koffie.
Fietst2009-09-17-12 Gelet op de enthousiaste reacties is dit initiatief “voor herhaling vatbaar”. Meer nog, het is zo goed als zeker dat we dit volgend jaar herhalen. En de enkele “schoonheidsfoutjes” zijn tegen dan zeker weggewerkt. ( T.M.) Fietst2009-09-17-13

Naar boven