Okra
Okra cirkels


Printversie
Verslag 1ste fietstocht op donderdag 23 juli 2020


Waar vroeger het Okra-fietsseizoen startte in de loop van de maand april, bracht de wereldwijde coronacrisis daar dit jaar verandering in. Op donderdag 23 juli 2020 konden we dan eindelijk “Corona-proef” onze eerste fietstocht organiseren.
Zoals gewoonlijk hadden we met de baankapiteins de week vooraf het parcours verkend en iedereen
was zeer benieuwd hoeveel fietsers in deze omstandigheden zouden komen opdagen. Onze secretaresse Nicole had het aantal juist gegokt.
Om 13u30 was het verzamelen aan de sporthal van Lovendegem. Onze voorzitter Noël en onze fotografe Linda waren ook van de partij. 25 enthousiaste fietsers kwamen er op af bij prachtig fietsweer.
Alvorens te vertrekken kregen alle fietsers een geel fluorhesje. Dit werd hen gratis aangeboden door ons Okra Trefpunt Lovendegem. Zo waren we allen gelijk gekleed en was het vooral veel veiliger op de weg. Er zijn er nog voldoende om uit te delen aan de andere fietsers die er nu niet bij waren.

We vertrokken dus met 25 fietsers (18 elektrische en nog 7 gewone fietsen) richting Ursel, waar we gereserveerd hadden in ‘Villa Maria’ nabij de kerk van Ursel. We konden plaatsnemen op het ruime buitenterras waar het gezellig vertoeven was. Er was keuze uit lekkere pannenkoeken, wafels, ijsjes of een drankje. Ook een 8-tal leden van het bestuur en sympathisanten kwamen eens langs.

Om 16u begonnen we aan de terugrit, zodat we rond 17u allen veilig huiswaarts konden. Het was een geslaagde, veilige ‘eerste’ fietstocht, waarvoor dank aan alle fietsers en vooral aan mijn medewerkers.

Verslag Daniël Locy

Naar boven