Okra
Okra cirkels


Printversie
Verslag Okra fietstocht met aansluitend oliebollen op dinsdag 22 september 2020

In deze moeilijke levensomstandigheden waarbij we zeer voorzichtig moeten zijn met wat we mogen doen, hebben we toch het initiatief genomen om een fietstocht te organiseren met aansluitend oliebollen smullen in ‘de Akkerhoeve’, Hogevoorde 11 in Waarschoot.
We konden dit niet meer in het Tempelhof laten plaatsvinden omdat het vorige oliebollenkraam gestopt is met zijn activiteiten. Maar gelukkig konden we terecht in de Akkerhoeve die ons met de huidige corona maatregelen toch kon ontvangen, waarvoor dank.
Er hadden zich 37 mensen ingeschreven voor deelname, waarvan 27 fietsers en 10 deelnemers om enkel oliebollen te eten. Van de 27 fietsers waren er 3 die niet mee aanschoven in de Akkerhoeve. De niet-fietsers waren tegen 15u uitgenodigd.
De fietsers verzamelden bij prachtig fietsweer om 14u aan de start in het Tempelhof. De deelnemers (die nog niet over een geel fluorhesje beschikken) kregen dit nu overhandigd.
De tocht zelf was ± 25km ver en liep over Lievegem (Lovendegem en Waarschoot) naar het Leen in Eeklo, waar we een korte rustpauze hielden. De terugweg liep via het Leopoldskanaal, de Lieve en zo zijn we via de Lege en de Hoge Voorde veilig aangekomen in de Akkerhoeve. Een speciale dank aan mijn 8 baankapiteins die er een veilige fietstocht hebben van gemaakt. Ook dank aan de aanwezige fietsers voor hun discipline op de weg.
Aangekomen in de Akkerhoeve gebeurden de nodige registraties aan de ingang en kon iedereen zijn handen ontsmetten. In de ruime veranda stonden de tafels al gezellig gedekt en het was er een aangename temperatuur, want buiten brandde het zonnetje flink.
In een mum van tijd werden de kommen vol goudgele oliebollen geserveerd, met een heerlijke tas koffie. Er werd naar hartelust gesmuld en de verse oliebollen en de koffie bleven maar komen.
Nadat de buikjes rond waren gegeten kon iedereen op eigen tempo naar huis vertrekken. Wie nog wat langer wou blijven, kon dat dus gerust doen.
De fietstocht was 100% geslaagd!

Daniël Locy.
Naar boven