Okra
Okra cirkels


Printversie
Herfstfeest op 21 oktober 2008


Twee maal per jaar maken we van de algemene Okra-ledenvergadering een feestelijke gebeurtenis. Bij deze gelegenheden koppelen we in de beste Okra traditie het nuttige aan het aangename zodat deze bijeenkomsten, samen met de startvergadering, ook merk- en hoogtepunten vormen binnen ons jaarprogramma.
Het aantal inschrijvingen hiervoor bewijst dat deze formule aanslaat. In een vereniging zoals de onze die uiteindelijk twee generaties senioren omvat, voor dit soort activiteit 196 leden kunnen inschrijven illustreert afdoende dat Okra er in slaagt iedere generatie te bereiken.
Wij zijn een Christelijke vereniging, daar komen we voor uit en daar zijn we nogal fier op. Vandaar dat het element 'zingeving' nadrukkelijk en voor alles aanwezig is in het geheel van onze werking. Ik verbaas mij er telkens weer over hoe onze proost ('pastor' zeggen we tegenwoordig) erin slaagt de zaal tot aandachtig luisteren te bewegen.
Als voorzitter neem ik graag de taak op mij om in een soort appèl de herinnering op te roepen van onze in het voorbije jaar afgestorven leden. Aan de vooravond van Allerheiligen bewijst de beklemmende stilte van de zaal hoe onze oproep aan familie, vrienden en kennissen van de overledene intens aangevoeld en beleefd wordt.
Nadien had ik de kans de balans te maken van het voorbije jaar en onze visie op de toekomst uiteen te zetten. We hebben immers als Okra-bestuur nog een aantal plannen en ambities die we hopen in 2009 te kunnen verwezenlijken. Het verder integreren van cultuur in onze werking is één doel, maar ook bewegen en seniorensport zal meer aandacht krijgen.
Over de daaropvolgende feestmaaltijd hoef ik niet veel te zeggen. Behalve dat onze verantwoordelijken er terug in geslaagd waren een menu samen te stellen op Okra-niveau: een verrukkelijk Okra-huisaperitief – een voorgerecht met de allures van een hoofdgerecht – een overvloedig hoofdgerecht van topniveau en een dessert van een royaal gesneden stuk slagroomtaart met koffie.
Tussen het hoofdgerecht en het dessert hebben we een aantal verdienstelijke leden gehuldigd en onze kampioenen letterlijk in de bloemetjes gezet.
Zoals ieder jaar werden de laureaten van ons kaartcompetitie bedacht met een geschenk. De bestuursleden met 10 jaar dienst kregen door de Okra regiovoorzitter de zilveren Okra-juwelen opgesteld en het afscheidnemende bestuurslid Juliette Vereecke werd in de bloemetjes gezet voor haar jarenlange inzet. Cadeautjes waren er ook voor onze wegkapiteins en voor een aantal leden die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt in onze nevenactiviteiten.
En dan begon het feest!
De dansvloer was zelden leeg en de glazen zelden vol... Er werden afspraken gemaakt, beloften gedaan, ervaringen uitgewisseld, banden gesmeed of vernieuwd. Kortom de familie Okra vierde feest. (T.M.)

Hier volgen enkele sfeerbeelden:

Herfstfeest 2008 01
Herfstfeest 2008 02
Herfstfeest 2008 03
Herfstfeest 2008 05
Herfstfeest 2008 06
Herfstfeest 2008 08
Herfstfeest 2008 09
Herfstfeest 2008 10
Herfstfeest 2008 13
Herfstfeest 2008 14
Herfstfeest 2008 15
Herfstfeest 2008 16
Herfstfeest 2008 11
We zien hiernaast de gelauwerden, vlnr: Walter Neirynck, Georgette Verstraete, Antoine De Pourcq, Gaby Boelaert, Denise Barbier, de Regiovoorzitter Aurèle Bogaert, Juliette Vereecke en Irène D'Hooge.
Remi Goossens, kampioen 2008 bij het wiezen, ontbreekt op de foto.

Naar boven