Okra
Okra cirkels


Printversie

Herfstfeest - 1 oktober 2013


Traditioneel in oktober organiseert Okra zijn jaarlijks “Herfstfeest”. Een gezellige bijeenkomst van de leden waarop het afgelopen werkjaar nog eens wordt overlopen en de verwachtingen voor het nieuwe worden voorgesteld.
Het spreekt vanzelf dat bij het binnenkomen iedereen werd vergast op een lekkere aperitief die ervoor moest zorgen dat de honger nog meer werd aangewakkerd.
Na een passende bezinning door onze Pastoor Daniel werd door de Voorzitter het voorbije jaar overlopen.
Een jaar dat niet zo gauw zal worden vergeten. Als voornaamste zaken was er de reis naar Traben-Trarbach van 13 tot 17 mei. 47 Okra leden konden er een ganse week genieten van de gezellige Moezelsfeer, van de lekkere wijn en van de leerrijke bezoeken.
Dan waren er de verschillende mooie fietstochten en wandelingen die spijtig genoeg niet altijd de weergoden aan hun zijde hadden. Toch een gezellige ontspanning die door onze leden zeker gesmaakt werd.
Op 6 augustus, na een moedige strijd ging zacht en rustig, onze Ere-voorzitter, Tony, van ons heen. Een zware aderlating zowel voor Okra Lovendegem als voor Okra Midden-Vlaanderen en Okra Nationaal. Tony was een bezige bij die zich tomeloos inzette voor zijn medemensen. Vanaf nu zullen we het spijtig genoeg zonder hem moeten doen.
Op het Herfstfeest worden ook de kampioenen van het kaarten gehuldigd. Ook dit jaar waren wij gelukkig volgende kampioenen te kunnen huldigen : bij het bieden : Denise Barbier bij de vrouwen en Jerome Stofferis bij de mannen. Bij andere kaartspelen waren het bij de vrouwen Angèle Samaes en bij de mannen Adelin De Jaeger. Onze twee mannen konden spijtig genoeg niet aanwezig zijn en hun geschenk zal hen later worden overhandigd.
Er werd eveneens hulde gebracht aan de wegkapiteins van de fietstochten. Ook zij verdienen in de hulde betrokken te worden omdat zij, samen met Julien, de organisator, onze fietsers steeds veilig over de Vlaamse wegen loodsten
Het was intussen ruim het middaguur voorbij en traiteur Speeckaert en zijn team serveerden ons eerst een warme champignonroomsoep en daarna een lekker varkenshaasje met mosterdsaus. Afgesloten werd er met een aangename kop koffie verzegeld van een overheerlijk taartje. Een geslaagde maaltijd die ieders goedkeuring kon wegdragen.
Naar boven