Okra
Okra cirkels


Printversie
Herfstfeest - 2 oktober 2018

Op 2 oktober 2008 mocht voorzitter Jacky Wulgaert van Okra Lovendegem, niet minder dan 172 leden verwelkomen in de parochiezaal, voor het traditioneel herfstfeest. Na een korte welkom gaf hij het woord aan pasoor Daniël. Deze wou in de eerste plaats zijn dankbaarheid uitdrukken voor de 25 jaar dat hij pastoor was in Lovendegem en voor de mooie jubileumviering. Hij heeft al die jaren, zoveel goeds gekregen, ook van Okra. Als zijn gezondheid het toelaat is hij nog niet van plan om te stoppen als onze parochieherder. Als slot leest hij een dankgebed voor ons allemaal.
Voorzitter Jacky krijgt dan weer het woord en geeft een evaluatie van de activiteiten, gaande van wandel- en fietstochten – kaartingen – bingo – petanque – reizen – het Driekoningenfeest – het Lentefeest – de bijeenkomst voor onze 80-plussers – en onze nieuwste activiteit nl. het Lijndansen, dat nu ook al een succes mag worden genoemd. De bestuursploeg werd versterkt met Walter Peleman en Marcel Welvaert. Jacky bedankt hierbij zijn bestuursploeg vrijwilligers die altijd paraat staan om zoveel te bieden aan onze Lovendegemse senioren. Anderzijds heeft Dany Parrein onze ploeg verlaten, maar hij zet zijn taak als behartiger van de seniorenbelangen verder in de
Ombudsdienst waar hij elke 1ste vrijdag van de maand in de bibliotheek zit van 10u tot 12u voor alle Lovendegemse senioren hun vragen of problemen. Deze dienst is gratis. Het leden bestand staat nu op 462. Het is nog altijd de droom van ons allemaal om de kaap van 500 te bereiken.
Na het verleden wierp de voorzitter een blik op de toekomst.
Uitschieters hierin zijn de 2-daagse kerstmarkt en de 5-daagse reis naar Sauerland.
Ook de financiën werden uit de doeken gedaan. Hoewel wij het werkjaar positief afsluiten werpt één heikel punt een schaduw op onze werking. In totaal werden over het werkjaar 2.130 euro betaald voor huur van het Tempelhof en fotocopies bij de gemeente.
Dat vinden wij een zeer groot bedrag voor een vereniging die zoveel zorgt voor ontspanning voor 462 Lovendegem senioren. Aan het lidgeld houden wij niets over, want het bedrag dat we zouden mogen houden voor onze kas, wordt elk jaar integraal aan onze leden geschonken onder de vorm van aankoopbons in de Lovendegemse supermarkten. Misschien kan Lievegem daar verbetering in brengen? De kaartkampioenen Georgette De Reu, Laurens De Kesel, Crëelle Andrea en Jerome Stofferis kregen hun felicitaties en een geschenk.
Dit jaar was er ook een petanque kampioen nl. Julien Van Kerckvoorde. Ook hij kreeg zijn welverdiende prijs.
Na al deze informatie, zou een mens er honger van krijgen hé. Geen probleem. Traiteur Patrick uit Evergem stond met zijn team klaar om het 3-gangen menu te serveren. En of het gesmaakt heeft! En a volonté! Om al die calorieën weer kwijt te raken kon er worden gedanst, geswingd en gerockt op de muziek van onze Roland en zijn orgel. Hup met die beentjes en alles geven!


Ambiance en volle gas! Of…je kon ook rustig aan je tafel genieten van een drankje en wat gezelschap.
Tussendoor werden de tombolaloten verkocht want op het podium stonden de prachtige prijzen alweer te lonken.
Het was feesten en genieten tot het slotakkoord om 18u.

 

 

Het bestuursteam stond weer klaar om alles op te ruimen na alweer een zeer geslaagd herfstfeest.

Verslag Linda Dobbelaere
Naar boven