Okra
Okra cirkels


Printversie
Lentefeest - 3 mei 2016


Na een grijze, zeer natte, miezerige winter was eindelijk de lente in het land. Het waren zelfs onmiddellijk een beetje zomerse temperaturen. Hoog tijd dus voor het jaarlijks Lentefeest van Okra Lovendegem. De inschrijvingen liepen binnen als een trein. Het beloofde weer een topper te worden.
Op 3 mei zwaaiden de deuren van het parochiaal centrum open en maar liefst 180 leden zochten een plaatsje aan de feestelijk gedekte tafels. De Cava en fruitsap gingen er vlotjes in en de zaal vulde zich met een gezellige, aangename sfeer. De voorzitter richtte een kort welkom woord tot het publiek maar gaf toen eerst het woord aan pastoor Daniël voor de bezinning.
Daniël had het over dankbaar zijn voor zoveel dat we hebben. Daarna gaf de voorzitter nog een korte toelichting over de werking van onze Okra. Het leden aantal bedraagt nu 470 maar het is nog altijd de ultieme droom om de teller op 500 te krijgen. Hij bedankte alle mensen van zijn bestuur want zij zijn het die altijd in het werkveld staan om onze leden te verwennen met een massa activiteiten.
De traiteur was ondertussen in de keuken al bezig met de laatste hand te leggen aan het 3-gangen menu. En dat het smaakte hoeft geen twijfel! En het was zo goed als a volonté. Een dikke proficiat aan de traiteur om op zo snelle wijze 180 rijk gevulde borden te serveren. Tegen de tijd dat het laatste kruimeltje taart was verorberd had Roland met zijn orgel het podium gevuld met zijn muziekinstallatie.
Roland is een vaste waarde bij onze Okra en hij staat garant voor een namiddag boordevol mooie dansmuziek. Van bij de eerste tonen startten enkele bestuursleden het dansfestijn en tot 18u stond de dansvloer vol. Omdat koken geld kost was er ook weer de tombola met heel mooie prijzen. De tijd vloog voorbij en plots was het tijd voor de laatste dansplaat. Het was weer schitterend goed geweest.
Iedereen méér dan content en nog een laatste pluim voor alle bestuursleden die keihard hadden gewerkt, zowel voor de voorbereiding, de namiddag zelf en nu nog de opkuis. Alleen maar blije mensen die huiswaarts keerden.
Naar boven