Okra
Okra cirkels


Printversie
Lentefeest 2018 - 3 mei 2018

Na een eerste echte zomerprik, kwam de lente toch nog aan de beurt. Okra-leden en bestuursleden weten maar al te goed wat dit betekent, nl. een leuk feest in de parochiezaal! Al heel vroeg dromden de ingeschrevenen samen aan de ingang om een goed plekje te kunnen inpalmen in de zaal. Zoals altijd zwaaiden de deuren open om 11u en in een mum van tijd zaten 187 leden gezellig te kletsen bij een glaasje bubbels of fruitsap.
Toen voorzitter Jacky Wulgaert het podium beklom wisten we dat het nu echt zou beginnen. Na een korte welkom gaf Jacky het woord aan pastoor Daniël. Deze bevestigde ook dat na enkele uitzonderlijk zomerse dagen, de lente nu was aangebroken. En de aanwezige Okra-leden waren verwacht én welkom. Met een verwijzing naar het evangelie, gaf de pastoor de goede raad om te 'zoeken naar de parel in de akker'.
Een eerste parel voor onze Okra mensen staat voor 'gezondheid'. Een tweede parel is 'iemand hebben' om graag te zien en graag gezien te worden. De derde parel staat voor 'comfort'. En dit alles in een goede relatie met onze Schepper God. Daniël besloot met een passende tekst 'De schat, de parel in de akker'.
Voorzitter Jacky nam toen weer het woord. Hij stelde de nieuwe traiteur Patrick uit Sleidinge voor want op de vorige traiteur konden we geen beroep meer doen. Daarna gaf hij een kort overzicht van de voorbije en komende activiteiten En tot slot voegde hij eraan toe dat een voorzitter zonder bestuursleden, niks is.
Okra Lovendegem kan nog altijd rekenen op een uitstekende groep bestuursleden die zich vrijwillig en 100% inzetten om de vele activiteiten van Okra Trefpunt Lovendegem uit te werken. Voor onze 459 leden is er voor elk wat wils. Traiteur Patrick stond ondertussen klaar met zijn team om de hartige soep op te dienen, gevolgd door een niet te versmaden hoofdgerecht, dessert en koffie.
We mochten meer dan eens ons bord vullen en het was verrukkelijk! Tussen de soep en de patatten was de muzikant Roland stiletjes zijn podium aan het klaarzetten. Het dansfeest kon beginnen. Roland bespeelde de toetsen met bravoure zoals altijd, afwisselend met zijn mooie zangstem.
De beentjes werden losgegooid. De koppeltjes werden gevormd voor een romantische tango en er werd ook in groep aan lijndansen, scottisch, rock ’n roll en huckle buckle gedaan. Tussendoor gingen de lotenverkopers op pad en in twee etappes werden de loten uitgetrokken. De prachtige prijzen stonden al een tijd te blinken op de zijkant van het podium. Tot 18u bleef het plezant, was er ambiance en drank.
De tijd vloog voorbij en na de laatste tonen van het laatste lied, liep de zaal leeg. Maar voor de bestuursleden was het nog niet afgelopen. Met man en macht zorgden zij voor de opkuis tot dat alles er weer pico bello bij lag. Alweer een meer dan geslaagd Okra feest.

Verslag Linda Dobbelaere
Naar boven