Okra
Okra cirkels

Printversie
Okra Lovendegem danst de lente in met zijn jaarlijks Lentefeest - 9 april 2019
 
 
Als d’oude appelbomen eind’lijk weer te bloeien staan
Doen de kleine lente-elfjes dansend hun vleugels aan
Ze vliegen dan al zingend naar de roze bloesems toe
Ze spelen in de bomen en worden zelden moe
Ze snoepen van de honing want die smaakt zo fijn en zoet
En ze roepen met z’n allen: wat is de lente goed!


En dat beseft Okra Lovendegem maar al te goed. want er was opnieuw het groot jaarlijks lentefeest. Op dinsdag 9 april 2019 om 11u. stond alles in de parochiezaal te blinken en de bestuursleden, elk op hun post, klaar om zich weer voor 100% te smijten voor het welslagen van dit lentefeest. Een fijn glas Cava bubbels of fruitsap was het startschot van dit feestelijk gebeuren.
Ondervoorzitter Noël opende het feest met een welkom en eerst een verontschuldiging van onze voorzitter Jacky, die wegens gezondheidsproblemen er deze keer niet kon bij zijn. Het bestuur en alle aanwezigen stuurden een groet en een wens op snelle beterschap naar Jacky toe.
Pastoor Daniël kreeg toen het woord voor de bezinning. Hij maakte een vergelijking hoe wij als kinderen de vastentijd als een “vastenwet” beleefden en hoe we dat in deze tijd als senioren doen. Hij benadrukte 3 punten om de huidige vastentijd te beleven nl. soberder zijn – stilstaan bij het feit dat wij kleine mensen zijn binnenin die grote God die ons liefheeft – goede werken opzoeken zoals steun voor Broederlijk Delen. Daarna besloot hij met een tekst van Manu Verhulst over “Welzijn”.
Vanuit de keuken kwamen toen de medewerkers van traiteur Patrick uit Sleidinge met een lekkere tomatensoep met balletjes. Het hoofdgerecht was zoals altijd a volonté en het dessert was een heerlijk stuk taart met koffie. De patron zelf kwam de grote taarten aansnijden in mooie stukjes.
Ondertussen beklommen twee mannen met allerlei materiaal het podium om alles klaar te zetten voor een optreden van CLIFF, een zanger-entertainer-accordeonist die voor het eerst bij ons te gast was.
Van bij de eerste melodieën had hij de ganse zaal mee en eens de dansvloer gevuld, bleef hij gevuld voor de rest van de namiddag. Toppie! Overal hoorden we zeggen dat hij zeker nog mag(moet) terugkomen. Heerlijk al die koppeltjes die over de dansvloer zweefden als waren ze echte danskampioenen. Ook de individuele dansers en danseressen kwamen aan hun trekken met lijndansen, The Scottisch, The Huclebuck, Cha-cha, en noem maar op.
De lotenverkopers waren er ook weer want zo’n feest organiseren kost heel wat geld. Maar daartegenover stonden dan ook zoals altijd mooie tombola prijzen.
Voor de trekking van de lotjes werd speciaal beroep gedaan op ons bestuurslid Hilda Van Kerckvoorde die ons bestuur gaat verlaten. Maar liefst 25 jaar lang heeft zij als trouw bestuurslid haar beste krachten gegeven aan onze Okra werking. Zij kreeg dan ook een grote bos bloemen en een daverend applaus. We zullen haar zeker missen maar ze is nog heel welkom op onze komende activiteiten! Ondertussen had Cliff de aanwezigen de ganse tijd helemaal mee en het werd een van onze mooiste lentefeesten ooit.
 
Spijtig dat het liedje om 18u afgelopen was. Maar het was méér dan goed geweest en iedereen ging zeer tevreden en opgewekt huiswaarts. De bestuursploeg bleef nog wat langer, want die had nog het opruimingswerk voor de boeg. Maar ze kennen het klappen van de zweep en dankzij een uitstekende samenwerking was alles in een mum van tijd aan de kant. Eind goed, al goed!

Verslag, Linda Dobbelaere
 
 
Naar boven