Okra
Okra cirkels


Printversie

Budgetvriendelijke uitstap naar Leuven - 10 oktober 2013


 

Onze zenuwen waren wel een beetje gespannen, want we zouden met 46 leden een trip met bus en trein maken naar Leuven.
Gelukkig hadden we twee vertrektijden om de bus te nemen en konden zo vermijden dat zoveel personen ineens op de bus zouden stappen.
Toeval of niet, de groep was netjes in twee gedeeld en rond 9 u stond iedereen braafjes in de aankomsthal van Gent St Pieters. Op perron 9 vertrok de trein met vertraging richting Leuven. We hadden voorbehouden plaatsen maar de wagon waar die voorzien waren hing vooraan en wij stonden teveel naar achter.

Een beetje lopen dus en een fluitende treinbegeleider joeg ons de trein op. Met kwartier vertraging in Leuven en die achterstand zouden we de ganse dag met ons meeslepen. Toch wel een eindje wandelen van het station naar

het Stadhuis waar de twee gidsen ons rondleiden in het Stadhuis en de St Pieterskerk. Deze laatste was nog niet volledig gerestaureerd en nog heel wat bezienswaardigheden waren nog ingepakt. De zalen in het stadhuis waren echt mooi vooral de raadszaal was een pareltje. We bezochten vol bewondering ook het kabinet van
de burgemeester, Louis Tobback. We hadden al behoorlijk wat meters in de benen en de honger liet zich voelen.
In Salons Georges werden we vergast op een lekkere pompoen/tomaten soep, een heerlijk varkensgebraad met kroketten en erwten en daarna een reuze bol ijs met slagroom. Meer dan voldoende om onze honger te stillen.
De bus op naar UZ Gasthuisberg waar we eerst een filmpje kregen over de verschillende activiteiten binnen het ziekenhuis vergezeld van deskundige uitleg van de gids.
Dan maar onder begeleiding een rondgang binnen het ziekenhuis. Trappen, gangen, wachtzalen, keuken, onderzoekskamers…we kregen echt een kijkje in het ziekenhuisgebeuren. Vanop de hoogste verdieping konden we ook de geplande uitbreidingswerken zien. Echt spectaculair.
We hadden zeker “ons kilometers” afgelopen en waren wel toe aan een beetje rust. Met de bus dan terug naar het centrum waar we in Huisbrouwerij Domus twee lekkere broodjes met ham/kaas en koffie konden verorberen. De duisternis begon intussen in te vallen en we vingen onze “laatste mars” aan richting station waar de trein, ditmaal perfect op tijd, zijn intrede deed in het station.
Opnieuw voorbehouden plaatsen, betekent zeker zitplaatsen. Nu konden we merken wat het moet zijn iedere dag met de trein te pendelen toen we al die andere reizigers, die geen zitplaats hadden, zagen zoeken naar een nog vrije plaats.
Wat we de ganse dag nog niet hadden gezien, zagen we toen we in Gent St Pieters aankwamen : het regende. Geen plensbui maar toch voldoende om een regenscherm te gebruiken.
Lang moesten we niet op de bus wachten, maar zoals het meestal met het openbaar vervoer gaat, de bus was ook niet op tijd.
Moe maar voldaan en gelukkig met wat we hadden gezien, vingen we onze terugreis naar Lovendegem aan. Ik ben er vast van overtuigd dat iedereen, op misschien enkele uitzonderingen na, een vredige en welverdiende nachtrust heeft gehad. Een mooie uitstap die door iedereen werd gesmaakt en voor wie het mooie Leuven nu geen volledig onbekende meer is.
Naar boven