Okra
Okra cirkels


Printversie
Okra Lovendegem bezoekt de kerstmarkt in Luik - 19 december 2015


Van zodra de duisternis valt zie je ze nu overal: binnen en buiten: mooi versierde kerstbomen met fonkelende lichtjes in alle kleuren en vormen.  Fel gekleurde kerstballen en allerlei andere kerstversieringen.  Ook in de dorpsstraten hangt nu overal feeërieke kerstverlichting. Ondertussen worden ook al overal de gezellige kerstmarkten georganiseerd. 
Op zaterdag 19 december 2015 reden we dan ook met zo’n 39 OKRA-leden van Lovendegem naar de kerstmarkt in Luik.
Luik, kerststad – kerstdorp… de kerstmarkt van Luik is de grootste en de oudste van België. Een echte aanrader. De 190 verlichte en kleurige chalets in het hartje van de stad, bieden de bezoekers 1001 feestproducten: ambachtelijke voorwerpen, versieringen voor de kerstboom en de feesttafel, geschenkenideetjes… en dit alles
in een heel gezellige sfeer. In het kerstdorp staan 4 themahuizen: Le Chalet de la Gruyère, La Maison ardennaise, La Maison du Pèket en Le Chalet “Au pied des pistes.” Ook de kerk mag je niet vergeten, de kribbe met de poppen en het gemeenthuis. Een nieuwigheid zijn de collectie kerstballen in geblazen glas en met de hand geschilderd. Ze stellen een aantal Waalse en Luikse folkloristische figuren voor:
Tchantchès, Nanesse, Marcatchou, de mijnwerker, de Gilles van Binche.
Van zodra de duisternis valt zie je ze nu overal: binnen en buiten: mooi versierde kerstbomen met fonkelende lichtjes in alle kleuren en vormen. Fel gekleurde kerstballen en allerlei andere kerstversieringen.
De weergoden waren ons super welgezind want met een temperatuur tot 17 leek het wel zomer. De terrassen zaten dan ook afgeladen vol.
De uitstap werd besloten met een smakelijk en gezellig 3-gangen menu. De buschauffeur bracht ons veilig en wel weer huiswaarts. Iedereen was wel een beetje moe van het slenteren maar heeeeeeel tevreden!

Linda Dobbelaere
Naar boven