Okra
Okra cirkels


Printversie
Okra Lovendegem bezoekt Pa´ri Da´za - 14 april 2016
De grote parking aan het gemeentelijk sportcomplex van Lovendegem was andermaal het verzamelpunt van een groep Okra-leden. We waren met maar liefst 97 reizigers waardoor het noodzakelijk was twee bussen in te leggen. Stipt op tijd en onder een veelbelovende “zonnehemel” vertrokken we op 14 april ll. richting Cambron-Casteau.
Pairi Daiza is een dierenpark dat op 11 mei 1994 zijn deuren opende. Het park is ondertussen uitgegroeid van een vogelpark tot een volwaardige dierentuin van 55 ha groot en is écht een tip voor een dagje uit, mét of zonder (klein)kinderen.Pairi Daiza is de enige zoo in België waar je 2 reuzenpanda’s uit China kan ontdekken nl. Hao Hao en Xing Hui. Door het uitzonderlijk warm weer hadden de panda’s wat meer koelte opgezocht en zich teruggetrokken in hun grot.
Ze lagen er een beetje lam en lui bij, lekker te snoezelen. Verder biedt dit dierenpark je een onvergetelijke wereldreis voor het hele gezin.
Er wachten je hier niet minder dan 5000 dieren zoals witte tijgers, panters, giraffen, nijlpaarden, zebra's, olifanten, zeeleeuwen, pinguïns, halfapen, doodshoofdapen, reuzenotters en veelkleurige vogels.

Je ontdekt er de reuzenaquaria van de Nautilus. Je bezwijkt onder de charmes van de koningin der bloemen in de rozentuin, en ervaart de warmte en de geuren van het Zuiden van Spanje te midden van de Andalusische tuin.
Ook meer dan de moeite waard zijn er nog een bezoek aan Le Rêve de Han Wu Di, de grootste Chinese tuin van Europa, het Koninkrijk van Ganesha, een authentieke
Indonesische tuin van bijna 4 ha, La Terre des Origines, 8 hectare savanne gewijd aan Afrika en ook het land van de "Big Five", de vijf meest symbolische dieren van Afrika: de leeuw, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het luipaard. Om ’s middag s de honger te stillen zijn er verspreid over het park, talrijke eet- en drankgelegenheden.

In de namiddag woonden we een roofvogeldemonstratie bij. Even leken de hemelsluizen zich open te trekken en vielen er enkele druppels regen. Maar geen erg, zo gauw als de regen was gekomen, zo gauw was hij alweer weg. Het was vaak adembenemend als die grote roofvogels in vrije vlucht langs je hoofd scheerden of zelfs naast je kwamen zitten.
Indrukwekkend!
Nog steeds onder een uitzonderlijke zonovergoten hemel verlieten we het park om koers te zetten naar een laatste halte nl. Het Molenhuis in Oudenaarde.voor een lekker 3-gangen menu waarbij er keuze was tussen vlees of vis. Maar eerst verraste het bestuur ons met een glaasje bubbels of fruitsap.

Er werd nog gezellig gebabbeld over wat we allemaal hadden beleefd in dit magnifieke dierenpark Pairi Daiza.


Linda Dobbelaere

Naar boven