Okra
Okra cirkels


Printversie
Dorpswandeling - 23 november 2015


Naast de wekelijkse wandelingen worden er in de winterperiode ook een 3-4 wandelingen georganiseerd met een tussenstop waarop elk Okra-lid wordt uitgenodigd. Op maandag 23 november was er zo een wandeling gepland. Ons bestuurslid Christiane Van Kerckvoorde, tevens vrijwilligster in woon-en zorgcentrum ‘Home Diepenbroeck’, deed mij een voorstel om eens een wandeling te organiseren met als tussenstop in ‘Home Diepenbroeck’, waar een gans nieuwe vleugel in opbouw is. Ik had haar gezegd dat we gemiddeld wekelijks met een 30-tal wandelaars zijn. Zij zou voor plaats zorgen en pannenkoeken met koffie serveren. Als verrassing zou ik de deelnemers niet op voorhand de stopplaats meedelen. Tot daar de voorbereiding.
Blijkbaar is ons dorp Lovendegem nog geliefd, want niet minder dan 44 wandelaars waren om 13u30 aanwezig op de startplaats voor de dorpswandeling. Pas bij de start werden de wandelaars geďnformeerd waar we gingen halt houden.
Gezien de grotere opkomst dan voorzien, heb ik direct contact opgenomen met onze gastvrouw ter plaatse en zij zorgde dat we toch allen konden zitten in de inkomhal. Veel meer konden er wel niet bij. Na de lekkere pannenkoeken en de koffie kregen we in 2 groepen een rondleiding in het nieuwe gebouw met Michel Timmerman en Simon. De nieuwe vleugel zal plaats bieden aan 60 ouderen. Het is een zeer mooi complex, waar alle faciliteiten aanwezig zullen zijn om de ouderen te verzorgen en te verwennen. De 60 plaatsen zijn reeds allemaal gereserveerd. De eerste kamers zullen begin 2016 klaar zijn.
Gezien de grotere opkomst dan voorzien en de rondleiding in 2 groepen moest plaatsvinden, waren we iets buiten ons tijdschema, maar iedereen was tevreden dit project eens gezien te hebben.
Met dank aan Christiane, Michel Timmerman en zijn team van ‘Home Diepenbroeck’.

Daniël Locy
Naar boven