Okra
Okra cirkels


Printversie
Zeehondensafari - 27 juni 2017

Foto's van Jacky Wulgaert en Roos Demey

Op dinsdag 27 juni 2017 om 9 uur stapten we op de bus aan de sporthal met 71 Okra-leden op zeehondensafari.
We reden met 2 bussen naar Zeeland, koffiestop maakten we in Kapelle bij hotel-restaurant "Caisson"
Gidsen vertelden ons één en ander over Zeeland die belangrijk genoeg waren om te onthouden bvb. dat de grootste productie ajuin zich daar bevindt en dat ze er ook heel veel appel-en perenbomen hebben die tijdens de bloei minstens zo mooi zijn als in Belgisch Limburg en niet eens zo ver voor ons Oostvlamingen.
In St.Annaland aan de Oosterschelde vertrokken we met de boot voor een vaartocht naar de zandbanken waar de zeehonden hun siësta hielden en lekker lui lagen te genieten met zicht op de Zeelandbrug in de verte. Er werd stilte gevraagd op het dek om de mooie beesten niet te storen want teveel lawaai zou onrust veroorzaken bij de groep.

Tijdens de tocht werd ons een lekkere broodmaaltijd aangeboden met kroket (typisch Hollands !!) met koffie of thee à volonté. Langs kleine stadjes en dorpjes reden we naar Veere aan het Veerse Meer. De rijk beladen schepen uit Schotland die vooral ladingen wol brachten zijn vervangen door jachten die liggen te pronken in de zomerzon.

Alleen de overgebleven pakhuizen, ook vervangen in de oude gezellige straatjes, door boetiekjes, allerhande winkeltjes en restaurantjes herinneren nog aan de glorietijd van toen.
Terug in restaurant "Caisson" werden we verwacht voor het avondmaal. Stoofvlees met frietjes en een slaatje stond op het menu. Als extraatje deed van ons bestuur er een koffie of drankje bovenop waarvoor dank.
We hebben van ons dagje genoten en zoals we zeggen of zingen : " 't heeft ons deugd gedaan aan ons hartje, aan ons hartje ...." op naar de volgende uitstap !!!

Verslag Marcella De Latter
Naar boven