Okra
Okra cirkels


Printversie
Tweedaagse reis naar de Duitse kerstmarkten op 30 november en 1 december 2018
Tweedaagse reis naar de Duitse kerstmarkten op 30 november en 1 december 2018 Nog vóór het ochtendgloren stonden ze er allemaal klaar, nl. 36 Okra-reizigers, voor een blinkende mooie autocar van de Meibloem met chauffeur en gids. Stipt om 6u verlieten we de parking van het sportcomplex in Lovendegem, richting Barchon voor een ontbijtstop.
Wonderwel hadden we zo goed als geen last van files. En als er onderweg iets interessants te zien of te vernemen was, gaf onze gids Nicole de nodige tekst en uitleg. In Barchon werden er croissants en broodjes verorberd met een deugddoende koffie/thee of nog iets anders. Dan zetten we koers naar onze eerste kerstmarkt nl. in Cochem.
De kerstmarkt van Cochem wordt elk jaar gehouden op het marktplein van de stad. Het is een traditionele gezellige kerstmarkt. De kerstmarkt maakt van Cochem, het kleinste stadje van de Moezel, een betoverend geheel! Een waar genot zijn de culinaire specialiteiten die alleen aan de Moezel verkrijgbaar zijn, zoals kerstbrood
met riesling en wafels met mousse van rode wijnbergperziken. Die moet u beslist proeven! Leuk voor de kinderen zijn de nieuwe 36 meter lange 'reuzen-kerst-golf-glijbaan' en de mobiele sprookjeshuisjes. In de namiddag kwam de 2de kerstmarkt aan de beurt nl. deze van Koblenz.
Koblenz heeft een mooie kerstmarkt De Nikolausmarkt in Koblenz-Ehrenbreitstein genaamd.
De kerstmarkt van Koblenz bestaat uit meer dan 100 standen naast andere animaties zoals een paardenmolen, koetstochten, ijspiste, kerstconcerten en uiteraard de grote kerstboom. Deze kerstmarkt wordt gehouden op de Münzplatz, Am Plan, Jesuitenplatz, Rathausplatz, Vorplatz Liebfrauenkirche en op de Zentralplatz. De kerstmarkt is gezellig op de grote pleinen van Koblenz. Een echte kerst ervaring!
Na een volle dag kijken, proeven, genieten van al die feeërieke straatjes en pleintjes werd het tijd om naar het hotel te rijden. We logeerden in het zeer mooie Pollmanns hotel in Ernst/Mosel. Ook daar heel mooie kerstversieringen zodat het super gezellig werd. De avondmaaltijd was ook heerlijk en meer dan genoeg.
Daarna kon in de bar nog een natje en een droogje worden gebruikt voor degenen die dat wilden. Dan het bedje in en slapen als roosjes tot de volgende morgen. Vanaf 8u stond een uitgebreid ontbijtbuffet opgesteld. Klaar voor een 2de dag kerstmarkten, te beginnen in Traban-Trarbach.
De voormalige wijnkelders uit de 16de eeuw waren omgetoverd tot een sfeervolle markt met
fonkelende lichtjes, dennengeuren en warme glühwein. Naast de unieke locatie is het aanbod ook een reden om af te dalen naar een wondere wereld onder de stad.
Van feestelijke decoraties voor in huis en culinaire verrassingen uit de regio tot creatieve mode en handgemaakte sieraden. Met zulke geschenken kun je nog eens thuiskomen. Het gebied rondom Traben Tarbach staat bekend om de beste wijnen. De stad was rond 1900 zelfs de grootste
wijnhandelsstad ter wereld, samen met Bordeaux . Wijnen proeven kan ook boven de grond, waar je een frisse neus kunt halen en tegelijk kunt genieten van een uitgebreid programma met culinaire, culturele en muzikale hoogtepunten. Klein en groot kunnen zich uitleven op de schaatsbaan voor het stadhuis.
In de namiddag werd koers gezet naar een laatste kerstmarkt in het rijtje nl. Bernkastel-Kues. Deze kerstmarkt is niet heel groot maar wel gemoedelijk met zo'n 40 kraampjes. Op de Karlsbader Platz kunnen de kinderen hun wensen in het wensenboek schrijven en in de kerstdraaimolen een ritje maken, terwijl de volwassenen Glühwein kunnen drinken. De grootste adventskalender van de regio
bevindt zich direct op het historische marktplein in het oude centrum. Hier wordt in december dagelijks om 17.30 uur een deurtje geopend en iets voorgedragen of opgevoerd. Het is er gezellig om te winkelen, niet zo groot, dus ook prima in één dag te doen en het is een mooie plaats met mooie huizen. Bernkastel-Kues is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het stadje is een toeristische trekpleister in de
Moezelvallei en bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever en Kues op de linkeroever. Beide delen zijn verbonden met een brug over de Moezel. De kerstmarkt in deze plaats heeft een middeleeuwse sfeer. Het kasteel Bernkastel-Kues is een geweldige ervaring en laat je helemaal in kerststemming komen. Wij waren nu al twee dagen ondergedompeld in de mooiste
kerstsferen en het einde van de tweede dag was aangebroken. Tijd om huiswaarts te keren. We zaten nog een laatste maal samen voor een avondmaal in Barchon. Het was een unieke ervaring, we hadden een heel comfortabele bus, een crème van een chauffeur en een lieve ervaren gids. Wat zou je nog meer willen? En nog even als laatste puntje: we hielden het de

hele tijd droog! Als het eventjes druppelde dan zaten wij toevallig in de bus. Buiten bleef het weliswaar bewolkt maar droog. Voorzitter Jacky dankte dan ook iedereen voor het welslagen van deze mooie tweedaagse Okra reis Hij stipte nog even aan dat we volgend jaar een vijfdaagse reis ondernemen naar Sauerland. En er zijn nog plaatsen vrij!


Verslag, Linda Dobbelaere
Naar boven