Okra
Okra cirkels


Printversie
Verslag laatste fietstocht 26 september 2019

Traditiegetrouw is de laatste fietstocht van het seizoen telkens een kortere rit met aansluitend een etentje. Het was een regenachtige dag en er waren in de voormiddag al een paar afmeldingen. We vreesden daarom of er genoeg fietsers zouden komen opdagen.
Maar we konden toch om 14u30 vertrekken aan het Tempelhof met 24 fietsers voor een tocht van ± 28km. We bleven lange tijd gespaard van regen en we fietsten over Vinderhoute-brug, langs het kanaal, over de Speybrug en kwamen via de Beekstraat langs de R4 te rijden.
Zo kwamen we terecht in een mooie omgeving. Via de watersportbaan reden we langs de kronkelende Leie.
Na Sneppenbrug was het efkens pauzeren. Over de brug van de R4 kwamen we terug langs de kronkelende Leie terecht. Spijtig genoeg hadden we toen pech, want de hemelsluizen werden opengezet.
Na het aantrekken van de regenkledij zijn we uiteindelijk via Drongen en Vinderhoute aangekomen in het Tempelhof.
En ondanks alles waren alle fietsers tevreden over de mooie tocht. Bij aankomst konden we ons onmiddellijk opwarmen met een glaasje bubbels. Daarna was het aanschuiven aan een heerlijk buffet van verste groentjes, vol-au-vent- of stoofvlees en frietjes. En het was a volonté. Met de niet-fietsers erbij waren we met 70 in Het Tempelhof.
Bestuurslid Daniël sprak nog een woordje tot de aanwezigen waarbij hij iedereen bedankte voor de hulp om deze namiddag te organiseren, niet in het minst zijn baankapiteins die elke fietstocht helpen instaan voor de veiligheid van alle fietsers.

Verslag, Daniël Locy
Naar boven