Okra
Okra cirkels


Printversie
Driekoningen Okra Lovendegem 7 januari 2020

De Drie Koningen kwamen destijds uit het “Verre Oosten”om het kindje Jezus te vinden. Zo’n 180 Okra leden van Lovendegem kwamen op dinsdag 7 januari 2020 uit alle vier de windstreken voor het jaarlijks Driekoningen feest.
In een duo presentatie werden stipt om half twee alle aanwezigen verwelkomd. Maar eerst kreeg pastoor Daniël het woord voor de bezinning. Daarna werd een korte terugblik geworpen op het voorbije jaar. Daar alle activiteiten groot succes kenden, worden deze
allemaal voortgezet in het jaar 2020. Dat betekent dus dat kaarten, bingo, petanque, wandelen, fietsen, lijndansen, dagreizen, de jaarlijkse feesten gewoon doorgaan. Een uitschieter wordt mogelijks een meerdaagse fietsvakantie als het kan, nog dit jaar, zo niet volgend jaar. Alle bestuursleden van Okra én hun medewerkers kregen nog een daverend applaus voor hun onverminderde inzet om al die activiteiten te organiseren.
En plots ging het licht uit in de zaal… nee… nee… geen paniek! Traiteur Patrick en zijn medewerkers brachten reuze grote taarten binnen waarop sprankelende vuurstokjes een feestelijke verlichting toverden. Met nog een lekkere tas koffie werden de stukken taart heerlijk gesmaakt.
Na deze zoetigheid was het tijd voor een optreden van zanger Patrick Moreno.
Van bij het eerste deuntje had hij de zaal al helemaal mee en enkele koppeltjes waagden zich al op de dansvloer. Patrick bracht een aaneenschakeling van gekende melodieën zowel uit de goeie ouwe tijd als hedendaagse hits. Frank Sinatra of Helmut Lotti zouden het echt niet beter hebben gekund. Er was dus flink wat ambiance bij de “meezingertjes”. Er was handgeklap, armen gezwaai en een daverend applaus bij het einde van het eerste optreden.
Tijdens de pauze werden de kaart- en petanque kampioenen gehuldigd. De winnaars voor de kaarters zijn: bij uitloting: Sucaet Dense en Beirnaert Firmin. Bij de niet uitgelote: Pauwels Alex en Samaes Angèle. De petanque prijzen kwamen op naam van De Kesel Miëtte – Van de Walle Georgette en Martens Ghislain.
De traditionele tombola was er ook weer en iedereen kocht lotjes met de stille wens één van de mooie prijzen te kunnen wegkapen.
Dan werden voor de tweede maal de tassen gevuld met koffie met twee lekkere belegde sandwichen erbij. Patrick was toen weer aan de beurt voor het tweede deel van zijn optreden. Hij stak nog een tandje bij en zorgde voor een schitterende polonaise die de ganse zaal vulde.
Als afsluiter werden de loten van de tombola getrokken. De mooie prijzen werden gedeeld. En zo kwam een einde aan een schitterend Drie koningen feest.
Verslag, Linda Dobbelaere
Naar boven