Okra
Okra cirkels


Okra nodigt uit


Ombudsdienst voor senioren

            

Naar boven


Kaartingen

Kaarten is één der beste manieren om op onze leeftijd het geheugen te trainen. Vandaar dat onze maandelijkse kaartingen zowel voor mannen als voor vrouwen, een vast onderdeel zijn en blijven van het OKRA-programma. Je hoeft niet noodzakelijk lid te zijn, maar lidmaatschap biedt heel wat voordelen, o.a. wat verzekering betreft.

Samen kunnen we ons geheugen trainen en wij nodigen jullie dan ook vriendelijk uit vrijblijvend een kijkje te komen nemen op onze maandelijkse kaartingen in het dienstencentrum Tempelhof, Tulpenstraat 11.

Je treft er misschien je buurman, vriend of vroegere kennis aan die reeds geruime tijd deelneemt aan deze kaartingen en die dit een rustig tijdverdrijf en mooie ontspanning vindt. Toch wel een reden om eens langs te komen en te proeven van deze aangename sfeer. Je kan er niet alleen gezellig genieten van een lekker drankje, maar af en toe worden onze kaarters ook vergast op een passend geschenkje.

Wanneer gaan deze kaartingen door?
Iedere tweede dinsdag en vierde woensdag van de maand.


Naar boven

Sportverzekering

De risico's die u loopt tijdens een georganiseerde fiets- of wandeltocht worden niet gedekt door uw familiale verzekeringspolis. In het verleden sloten we daartoe per activiteit bij DVV een sportverzekering af waarvoor u telkens 0,50 euro betaalde.

Recent werd het mogelijk lid te worden van Okra-sport (acht euro) en dit lidgeld te laten terug betalen door uw mutualiteit, CM of andere. Door dit lidmaatschap bent u tezelfdertijd verzekerd tijdens een sportactiviteit ingericht door Okra waar ook in Vlaanderen: petanque, fietsen, dansen, wandelen, bollen enz…

Vanaf 1 mei 2011 zullen nog alleen de leden van Okra-Sport kunnen deelnemen aan onze wandel- en fietstochten. Uitzonderlijk en voor de laatste maal zullen we voor de fietstocht van 14 april de niet Okra-Sportleden toelaten. Zij dienen wel 0,50 euro te betalen.

Naar boven


Ander nieuws

Nieuws januari 2022

Beste dames, heren van onze Okra familie,

De gebruikelijke kerst- en eindejaarsfeesten, zijn pas achter de rug. Terug een jaar waar eenzaamheid bij velen pijn deed, zonder dan nog maar te spreken van diegene die besmet geweest zijn met het coronavirus onder zijn verschillende gedaanten.
Ook het verenigingsleven wordt nog altijd maar verder op de proef gesteld, en wordt zeer hard getroffen. Wij als bestuursleden missen vooral jullie. Het doet pijn al een ganse tijd programma’s uit te werken, die we daarna terug moeten opbergen.
Maar toch moeten we blijven hopen. Al zal dit niet voor iedereen even gemakkelijk zijn.
In 2022 zal het leven verder zijn gang gaan. Indien we niet meer de moed hebben om vooruit te kijken, en de hoop op beterschap verliezen, zal de pijn van deze onverwachte covid jaren, waar een terrasje, winkelen, een groepsuitstapje, niet meer kon, blijven knagen.
Ook onze Okra groep van Lovendegem heeft er erg onder geleden. De activiteiten vielen stil. Een gezellige babbel, een kaart- of bingo namiddag, alsook onze gezellige busreizen moesten wijken.
Maar we moeten met zijn allen ook eens positief durven denken. Eens komt het terug goed. Ons bestuur zal er alles aan doen om jullie zo vlug en zo veilig mogelijk als het kan, terug samen uit te nodigen op onze talrijke gezellige activiteiten. En we beloven jullie dat, vanaf het moment dat het mag, we eens iets extra voor jullie zullen doen.
Met gans ons bestuur zijn wij jullie dankbaar dat je met zo velen lid blijft bij ons. Wij zijn ons ervan bewust dat er ondanks dat het lidgeld hetzelfde bleef, wij heel weinig in de plaats konden geven. Maar het lag zeker niet aan ons. Ook wij als Okra vereniging, lijden wat verlies. Er zijn geen inkomsten, maar al het drukwerk waar wij veel aandacht aan schenken kost veel geld. Maar het is een ideaal middel om onze samenhang niet te verliezen. Omdat je allen bij ons blijft, geeft het ons de kracht om er even vol voor te gaan als in het verleden. Daarom vanuit ons hart, een dikke merci.

Als voorzitter wens ik voor onze leden, medewerkers en bestuur, dat er de komende maanden een lichtpuntje aanbreekt, en wij samen er net zoals vroeger ten volle gaan van kunnen genieten. Het ga jullie allen goed, en straks hoor je ons wel.

Noël Van Acker

Naar boven