Okra
Okra cirkels

Printversie
  Nr. 02

 

april 2015


A. Driekoningenfeest 6 januari

Precies op de dag van het feest van Driekoningen, 6 januari 2015, hield Okra Trefpunt Lovendegem zijn jaarlijks Driekoningenfeest.
Dat betekende niet alleen veel volk in de parochiezaal, maar ook lekkere belegde sandwichen met koffie en nog een stuk taart. Voorzitter Jacky Wulgaert mocht maar liefst 215 aanwezigen verwelkomen in zijn openingswoord.
Maar eerst kwam ook nog pastoor Daniël voor de bezinning. Hij had zich o.a. geïnspireerd op de betekenis van de geschenken die de echte Drie Koningen destijds naar Jezus in de kribbe brachten. Daarna was het weer de beurt aan de voorzitter die in de eerste plaats al zijn medewerkers bedankte voor al het werk dat ze verzet hebben voor de vele activiteiten van vorig jaar. Zonder goede actieve bestuursleden kan Okra niet bloeien. We hebben meer dan 450 leden wat wil zeggen dat bijna de helft aanwezig was in de zaal.
Met een blik op de toekomst blijven de wandelingen, fietstochten, kaartingen en niet te vergeten de Regio bedevaart en nog andere busreizen, verder doorgaan zoals vroeger. Absolute topper wordt de reis naar Traben Traarbach aan de Moezel. 47 deelnemers zijn al ingeschreven. Maar het werd gauw tijd om de lekkere sandwichen te verorberen.
Daarna kwam het hoogtepunt van de namiddag nl. de Chris & Chris show.
Dat zijn twee gewone jongens die geboren en getogen zijn in het landelijke Broechem.
Zij houden ervan de mensen te amuseren en te doen lachen, want ze zeggen steeds “Lachen is gezond!”Korte sketchen en typetjes werden ten tonele gebracht met afwisselend zang en muziek. Kortom een show waar de lachkramp nooit ver weg was. Ze slaagden erin de zaal op zijn kop te zetten. Er werd inderdaad flink gelachen, meegezongen, met de handen in de lucht gezwaaid . Het leek wel het swingpaleis. Een bisnummer was op het einde dan ook een logisch gevolg. We kregen er niet genoeg van. Nochtans aan alles komt een eind. Toen het laatste applaus was weggestorven was er nog een mooie tombola. En dat was dan het einde van een fantastisch, deugddoend Driekoningenfeest.

Naar boven

B. BLOKKEN bijwonen

Opnames Blokken bijwonen, overdonderend succes!

Wie spijtig genoeg met de 1ste groep niet mee kon, geen probleem, in augustus doen wij een 2de keer deze uitstap! De extra kosten nemen wij op ons.
Wij hebben ons uiterste best gedaan maar helaas kan niet iedereen mee voor de eerste uitstap. Maximum 40 deelnemers zijn ons opgelegd door Brussel. Er waren meer dan 70 inschrijvingen.
Bij alle vroegere datums zijn er maar 10 à 15 plaatsen meer beschikbaar en meestal dan nog met zeer ongepaste uren aanvang 11.00 uur tot 13u.30. De juiste datum wordt eind mei ons medegedeeld.

Neem contact op met Hubert De Buysser, Kasteeldreef 12, Lovendegem. Via mail of telefoon: h.debuysser@skynet.be, tel. 09 372 64 33.

Naar boven

C. Bezoek Kerstmarkt te Rijsel


Jingle bells…jingle bells…
We wish you a merry christmas…


Deze en nog vele andere kerstliedjes zinderen nog na in mijn hoofd als ik terugdenk aan onze uitstap met Okra Trefpunt Lovendegem. Op zaterdag 20 december ll. reisden we met 30 leden naar de kerstmarkt in Lille, bij ons ook bekend als Rijsel.
Daar het in de namiddag op de koppen lopen is op deze kerstmarkt, vertrokken we om 11u 's middags.
Het Okra bestuur deelde op de bus lekkere belegde sandwichen en een chocomelk uit. Want het 3-gangen menu was voorzien om ’s avonds allemaal samen te gebruiken in Wevelgem.
Onze Okra reisleider Noël had voor iedereen een interessante documentatie voorzien met uitleg over de kerstmarkt zelf.
Daarnaast kregen we ook nog een stadsplan en een blad met een overzicht van de vele bezienswaardigheden van de stad, telkens met een foto van het gebouw erbij. Zeer nuttig om later overal onze weg te vinden en heel interessante en mooie dingen te bezichtigen.
De buschauffeur slaagde erin om ons heel dicht bij de kerstmarkt af te zetten. Onze aandacht werd onmiddellijk al getrokken door het grote reuzenrad dat 50 meter hoog is en dat zorgt voor een geweldig uitzicht over Lille. Als je na 16u30 een ritje maakt zorgen de vele lichtjes voor een adembenemende feeërieke kerstsfeer De kerstmarkt op de Place de Rihour en Place du Général De Gaulle zorgde voor een sprookjesachtige kerstsfeer.
In liefst 83 chalets kan je originele geschenken kopen uit o.a. Rusland, Canada en Polen. Glühwein en allerlei andere lekkernijen zijn er te proeven en kerststal figuurtjes en kerstversiering sieren de hele binnenstad.
Gewapend met ons stadsplannetje konden we een wandelroute volgen die bijv. start aan de Citadelle met zijn groene zone en gratis mini-zoo. Dan wandel je het centrum rustig binnen om vervolgens in de drukke winkelstraten te stappen. De hele stad bruist en de prachtige gevels verdwijnen onder weelderige decoraties.
Via tal van musea, theaters, Beurs en Hospice, eindig je aan een heel bijzondere kerk: de Notre Dame de Treille. Onderweg komen de shoppers niets te kort hoor. De talrijke winkelstraten overgoten van schitterende kerstversiering dompelden ons helemaal onder in een super gezellige kerstsfeer. Bovendien kwam op de middag de zon ons verwarmen met haar stralen zodat we zelfs een terrasje konden meepikken. Het werd dan wel heel druk in de stad.
Aan alles komt een eind, zo ook aan ons bezoek aan Lille. Maar… er was nog een lekkere afsluiter aan onze uitstap voorzien. De bus bracht ons naar Wevelgem naar ’t Vijverhof waar we nog werden verwend met een smakelijk 3-gangen menu. Voor onze Okra-leden was de uitstap méér dan geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar! Met speciale dank aan Noël voor de organisatie! Voorzitter Jacky Wulgaert wenste iedereen nog een Zalige Kerst en we reden moe maar zeer voldaan huiswaarts.

Voor het verslag, Linda Dobbelaere

Naar boven

D. Hoe brand door elektriciteit vermijden?

Een elektrisch defect ligt in ons land aan de basis van 1 op 3 branden. Vrijwel alle elektrische apparaten produceren warmte. Daardoor kan brand ontstaan. Met de juiste maatregelen kunt u dit voorkomen.
Voornaamste oorzaken
• Overbelasting van elektrische kabels
• Kortsluiting door slecht geïsoleerde draden.
• Defecte contacten die leiden tot een abnormale weerstand en opwarming.
Hoe brand door elektriciteit vermijden
• Zorg voor voldoende ventilatiemogelijkheden als u apparatuur inbouwt. Sluit de ventilatieopeningen van uw apparatuur niet af.
• Halogeenverlichting: zorg voor voldoende afstand tussen halogeenspotjes en brandbaar materiaal.
• Gebruik enkel verlengsnoeren of verdeelstekkers met CE -markering, gebruik nooit domino’s. Sluit apparaten waar mogelijk direct aan op het stopcontact. Oude T-stekkers ("kattekoppen") zijn trouwens verboden.
• Gebruik voor elektrische kachels of kookplaten een speciaal daarvoor bestemd snoer. Omdat deze apparaten warm worden, kunnen gewone snoeren smelten.
• Sluit zware apparaten zoals een wasmachine of droger niet aan op een verlengsnoer.
• Rol een verlengsnoer, bijvoorbeeld op een haspel, altijd helemaal uit voor u hem gaat gebruiken.
• Leg geen snoeren onder een deur, vloerbedekking of tapijt.
• Kledij, handdoeken nooit laten drogen op elektrische verwarming.
• Plaats geen brandbare materialen bij apparaten die warmte afgeven, zoals elektrische radiatoren.
• Laat apparatuur als tv en stereo niet stand-by staan, maar zet ze helemaal uit.
• Verlaat het huis niet als er nog toestellen aanstaan (wasmachine, droogkast, tv, strijkijzer, oven, ...).
• Reinig de filter van de droogkast na elke droogbeurt.
• Gebruik de magnetron/oven uitsluitend voor het bereiden of verwarmen van voedsel of drank.
• Kijk één keer per jaar de goede staat van uw elektriciteitsinstallatie na.
Brand door kortsluiting
Ook kortsluiting in apparaten als vaatwassers, wasmachines en wasdrogers is een belangrijke oorzaak van woningbranden. Het is daarom veiliger als u thuisblijft wanneer u een apparaat gebruikt. Mocht er onverhoopt brand uitbreken, dan bent u er snel bij. Om een brand nog sneller te ontdekken, kunt u rookmelders installeren.
Elektriciteit uit voor het blussen
Mocht er onverhoopt toch brand uitbreken, schakel dan altijd eerst de elektriciteit uit voordat u met water gaat blussen.
Zet hiervoor alle schakelaars in de meterkast om. Zorg dus dat de meterkast altijd goed bereikbaar is en dat u goed bij de schakelaars kunt. Gebruik uw meterkast daarom niet als opbergkast.
Opgepast voor elektrocutie
Gebruik nooit elektrische toestellen wanneer u natte handen hebt of met de voeten in het water staat.
Plaats nooit elektrische toestellen dicht bij uw bad of douche.
Gebruik enkel erkend materiaal: het is herkenbaar aan de labels BOSEC, CEBEC, CE.


Naar boven

E. Kunt u de afbraak van alcohol in uw bloed versnellen?

De lever breekt 7 gram alcohol per uur af. Een glas alcohol bevat gemiddeld 10 gram. De lever doet dus ongeveer anderhalf uur over één glas. De afbraak gaat dus veel trager dan de opname (tenzij u er meer dan een uur over doet om een pintje leeg te drinken...).
Als u 8 glazen drinkt, is de lever dus ongeveer 12 uur bezig om de alcohol af te breken. Dit betekent dat u na een avondje stevig drinken 's ochtends nog steeds alcohol in uw bloed kunt hebben.
U kunt de afbraak op geen enkele wijze versnellen. Niet door koffie, niet door veel bewegen, niet door een koude douche en niet door een wandeling in de frisse lucht.

Allerlei lapmiddelen zoals limonade, suikerwater, wonderdrankjes of mirakelpillen helpen daarbij geen zier. Ook bepaalde ontnuchteringmiddeltjes, die o.a. via internet aangeboden worden, zijn nep en kosten enkel geld.
Wachten en niet met de auto rijden, is het enige wat u kunt doen.

Naar boven

F. Zo vermijd je een schoorsteenbrand

Een schoorsteenbrand is de grote boosdoener in een op drie woningbranden. Wat kan je doen om te voorkomen dat zo’n schouwbrand je hele hebben en houden vernielt? Wij geven je een aantal nuttige tips.

Oorzaken van schouwbranden
- vogelnesten
- ingroeiende planten
- een bouwtechnisch slecht of beschadigd rookkanaal
- onvoldoende schoonvegen van de schoorsteen
- grotere roetafzetting als je stookt met bepaalde houtsoorten

Wat doen om een schouwbrand te vermijden? 5 tips
1. Stook alleen met droog, natuurlijk en onbehandeld hout. Gebruik geen geschilderd hout, spaanplaat, oud papier, karton of multiplex. Witte of kleurloze rook duidt op een goede verbranding.
2. Als je een kachel hebt, gebruik dan altijd de juiste brandstof. Verbrand er nooit afval in!

3. Laat je schoorsteen minstens één keer per jaar vegen door een vakman en vraag een attest. In sommige brandverzekeringspolissen en gemeenten is dit zelfs verplicht.
4. Ventileer de ruimte voldoende tijdens het stoken. De schoorsteen zuigt lucht en daarom is het belangrijk dat er ook voldoende verse lucht aangevoerd wordt.
5. Gebruik je haard nooit als grill. Ook opletten met centrale verwarming!
- Schoorsteenbranden komen niet alleen voor bij kachels en open haarden. Het rookkanaal van je centrale verwarming is weliswaar minder vatbaar voor schoorsteenbrand, maar het is er niet immuun voor.
Laat je schoorsteen dus regelmatig schoonvegen. De regelmaat van een onderhoudsbeurt hangt af van het type verwarming:
- centrale verwarming op basis van stookolie (mazout) jaarlijks, wettelijk verplicht;
- gaskachels of centrale verwarming op basis van gas: moet om de twee jaar, maar gebeurt het best jaarlijks;
- kolen-, stookolie- en houtkachels: minstens één keer per jaar en bij intensief gebruik zelfs vaker.

Naar boven

G. Nieuw tariefsysteem De Lijn
Sinds 1 februari 2015 is het nieuw tariefsysteem van De Lijn van kracht. Reizigers betalen voortaan voor 60 minuten onbeperkt rijden, in plaats van voor het aantal zones dat ze willen doorkruisen. Je mag dus een uur lang onbeperkt overstappen op het hele net van De Lijn. Na dat uur mag een reiziger niet meer overstappen, maar kan hij wel zijn rit afmaken (behalve met een SMS-ticket).
Vanaf 1 februari 2015 zijn er 3 tarieven voor losse vervoerbewijzen:
• Een biljet 3 euro
• Een SMS-ticket 1,80 euro (+ 0,15 euro voor de aanvraag)
• Een lijnkaart 14 euro voor 10 ritten.
Speciaal voor de stad Brussel zijn er JUMP tarieven: In Brussel rijden zowel trams en bussen van De Lijn als van TEC en de MIVB. Met een JUMP biljet mag je in de hele Brusselse stadszone alle bussen, trams, metro’s en zelfs de trein nemen (in 2de klasse) – van elke vervoermaatschappij. Er zijn ook JUMP-dagpassen en –rittenkaarten.
Tot en met 31 augustus 2015
Het gratis abonnement voor 65-plussers blijft gelden tot en met 31 augustus 2015. Vanaf 1 september 2015 zullen enkel personen met een handicap, oud-strijders en oorlogsinvaliden nog kunnen genieten van gratis openbaar vervoer.
Wie nog geen MOBIB-kaart* heeft, kan zich best eentje aanschaffen aangezien de oude papieren abonnementen 65+ vanaf 1 januari 2015 niet meer geldig zijn.
(*MOBIB kaart: bevat een elektronische chip, waarop verschillende vervoerbewijzen en/of diensten opgeladen kunnen worden. De MOBIB kaart is 5 jaar geldig na het betalen van 5€. Het gewenste abonnement kan jaarlijks vernieuwd worden op de MOBIB kaart).
Vanaf 1 september 2015
Jaarabonnement 65+: 50 euro (ook geldig voor personen die buiten Vlaanderen gedomicilieerd zijn)
Jaarabonnement 65+: 40 euro voor personen met een vervoersgarantie (= Gewaarborgd inkomen voor bejaarden - Inkomensgarantie voor ouderen of GIB - IGO).
Het jaarabonnement kan opgeladen worden op je MOBIB-kaart.
Indien je in een jaar tijd minder dan 17 heen- en terugritten doet, geeft een lijnkaart/tienrittenkaart je een betere prijs. Deze kaart kan trouwens door meerdere personen, al of niet gelijk, gebruikt worden.
Van zodra je een frequentere gebruiker bent, doe je er beter aan een abonnement op te laden op je MOBIB-kaart.
Deze aanpassingen beantwoorden niet volledig aan de standpunten van de Vlaamse Ouderenraad. Het bestuur beraadt zich of er nog verdere stappen zullen gezet worden.
De Vlaamse Ouderenraad houdt je verder op de hoogte.
Meer info vind je in de bijlagen ‘Tarieven’ en ‘Gids van de reiziger’ van De Lijn en op www.delijn.be. Daarnaast maakte de Vlaamse Ouderenraad een actuele versie van alle openbaar vervoer-abonnementen voor 65-plussers in België (De Lijn, NMBSQ, MIVB en TEC).
Naar boven

H. Eén nummer voor apotheker van wacht

Wie ’s nachts (tussen 22 uur en 9 uur) een apotheker nodig heeft, moet sinds 5 januari 2015 bellen naar 0903 99 000. Daar geef je de regio op waar je woont en je krijgt de dichtstbijzijnde apotheek of een alternatief. De lokale apothekers, kranten en websites mogen niet langer aangeven wie er ’s nachts van wacht is. Er zijn verschillende redenen voor deze maatregel. Men wilt over heel België uniformiteit over de wachtdiensten en bovendien zijn de apothekers van wacht een gemakkelijk doelwit voor mensen met slechte bedoelingen.

De wachtdienst is bedoeld om de beschikbaarheid van geneesmiddelen en de continuïteit van de zorg te garanderen. De apothekers verzekeren deze dienst met een beurtrol, bovenop de normale openingsuren. De apothekers van wacht zijn bereid om ’s nachts te voorzien in elke dringende behoefte aan geneesmiddelen, maar dit wil niet zeggen dat de deur van de apotheek wijd open staat om er eender wat te gaan halen.

Dit telefoonnummer is echter niet gratis. Een oproep kost minstens €1,50. Overdag kan je ook de website www.apotheek.be raadplegen.

Naar boven

I. Een ongeval, wat nu?

Een klein moment van onoplettendheid van jou of een andere bestuurder volstaat soms om een ongeval te veroorzaken. Of je nu in je recht bent of niet, er zijn een aantal reflexen die je moet hebben om jezelf in veiligheid te brengen en er voor te zorgen dat je schadedossier snel behandeld kan worden.
Wanneer bel je de politie?
Zijn er gewonden? Dan moet de politie altijd een proces-verbaal opmaken. Bel meteen naar 112 en bied hulp aan de slachtoffers als je dat kunt. Is er alleen maar blikschade en zijn alle betrokken partijen akkoord over wat er is gebeurd?
- Neem foto’s van de plaats van het ongeval en van de betrokken voertuigen (vergeet de nummerplaten niet!).
- Verplaats dan de voertuigen als dat nog mogelijk is, zodat ze het verkeer niet hinderen.
- Breng jezelf in veiligheid.
Let op: zijn de betrokken partijen niet akkoord? Dan bel je het best de politie en verplaats je de voertuigen niet.
Veiligheid op de plaats van het ongeval
Trek je fluohesje aan als je uit je wagen stapt en zet je gevarendriehoek op enkele meters van het voertuig. Bevind je je op een autosnelweg of op een rijbaan met 4 rijstroken? Breng dan jezelf en je passagiers in veiligheid op de pechstrook.
Getuigen en foto’s
Als er getuigen zijn van het ongeval die geen betrokken partij zijn, noteer dan hun naam, adres en telefoonnummer. Dat kan handig zijn als er later een probleem opduikt. Ook foto’s zijn een handig hulpmiddel. Neem foto’s van de beschadigde wagens voor je deze verplaatst, maar ook van de zichtbare schade eens de voertuigen verplaatst werden. Een goeie raad: neem ook foto’s van de verkeers- en signalisatieborden die belangrijk lijken voor deze zaak. Heb je een dashcam in je wagen die het ongeval gefilmd heeft? Geef de beelden dan door aan je verzekeringsconsulent: ze kunnen een grote hulp zijn bij het bepalen van de precieze omstandigheden van het ongeval.
Europees aanrijdingsformulier
Of het nu gaat over een kleine tik of een zwaardere botsing, vul altijd het Europees aanrijdingsformulier in. Vergeet ook niet om de situatieschets te tekenen. Beide partijen moeten het formulier ook ondertekenen en elk een deel ervan bewaren. Bezorg jouw deel (liefst met foto’s erbij) aan je verzekeringsconsulent. Hij zal er alles aan doen om jouw dossier zo snel mogelijk te behandelen.
Is er geen tegenpartij en ben jij de enige persoon die betrokken is bij het ongeval? Dan kan je je schadegeval ook aangeven aan je verzekeringsconsulent.

Naar boven

J. Komende Okra-activiteiten

April 2015
Dinsdag 7 april: Lentefeest. Algemene ledenvergadering
Maandag 13 april: wandeling
Dinsdag 14 april: kaarting in Tempelhof
Dinsdag 14 april: Okra Academie Gent – Ervaringen van een onderzoeksrechter – J.M. Berckvens, onderzoeksrechter op rust
Maandag 20 april: wandeling
Dinsdag 21 april: eerste fietstocht
Woensdag 22 april: kaarting Tempelhof
Maandag 27 april: wandeling

Mei 2015
Maandag 4 mei: wandeling
Maandag 4 tot vrijdag 8 mei: Okra reis naar Traben-Trarbach (Moezel)
Maandag 11 mei: wandeling
Dinsdag 12 mei: Kaarting in Tempelhof
Dinsdag 12 mei: Okra Academie Gent – Iran, de levende geschiedenis – Farhad Tajdar, Chirurg St. Lucas Brugge
Maandag 18 mei: wandeling
Dinsdag 19 mei: fietstocht
Woensdag 27 mei: Kaarting in Tempelhof

Juni 2015
Maandag 1 juni: wandeling
Dinsdag 2 juni: Daguitstap
Maandag 8 juni: wandeling
Dinsdag 9 juni: Kaarting in Tempelhof
Dinsdag 9 juni: Okra Academie Gent
Donderdag 11 juni: fietstocht
Maandag 15 juni: wandeling
Maandag 22 juni: wandeling – laatste wandeling
Woensdag 24 juni: Kaarting in Tempelhof
Donderdag 25 juni: Dagfietstocht

Naar boven

K. Dagwandeling 16 maart

Verslag dag-wandeling van maandag 16 maart 2015. Na het succes van onze 1ste editie vorig jaar, trokken we voor de 2de uitgave van onze dag-wandeling op maandag 16 maart 2015 richting Landegem. De inschrijvingen liepen vlotjes binnen en we konden rekenen op 64 aanwezigen voor het middagmaal.
We hadden ook de weergoden terug aan onze zijde en er verzamelden 45 wandelaars om 10u aan café-restaurant ‘De Lork’ . De wandeling werd maar de week voordien uitgestippeld door Roland en mezelf.

Roland was namelijk enkele weken buiten strijd met een enkelbreuk en kon enkel de wandeltocht bijwonen en gidsen per fiets. In de voormiddag hadden we een goede 5km in de benen doorheen de landelijke wegen en langs het kanaal. Opvallend waren de vele ‘gerestaureerde’ boerderijen. Waar vroeger een oude woning stond, is nu vervangen door een mooie, grote landelijke villa. En de boer maar klagen, maar hij ploegt naarstig voort.
Terug op de startplaats gekomen, werd onze groep dus aangevuld tot 64 aanwezigen. Ook het bestuur was goed vertegenwoordigd.

Om 12u zat iedereen aan tafel voor de aperitief, gevolgd door soep en daarna een lekkere maaltijd van kalfsmedaillon of vispannetje naargelang de opgave bij inschrijving. Het bestuur deed er nog een traktatie bovenop, waarvoor onze dank. Tot slot was er nog koffie. Ondanks de grote groep konden we toch rekenen op een goede en vlotte bediening.
Na het eten rond 14u20 stond er nog een kleine wandeling van een 3-tal km op het programma. Voor deze tocht waren er 49 wandelaars aan de start. Iets na 15u waren we terug en de meesten onder ons genoten nog van een drankje en sommigen zelfs van een dessertje. Daarna konden we terug naar huis met een goed gevoel. Het werd terug een leuke dag dank zij : het goede weer, een goede organisatie en een tevreden publiek. Bedankt voor jullie deelname.
Locy Daniël
Foto’s: Roos Demey

Naar boven

L. Daguitstap Vilvoorde en bijwonen programma "Blokken"

Om 10 uur stipt vertrokken aan de sporthal in Lovendegem de eerste 48 ingeschrevenen naar Brussel. Zacht weertje, allemaal goed gezind, en geloof het of niet op een uurtje bereikten we Vilvoorde zonder noemenswaardige files.
Dank zij de vlotte reis waren we vroeg in het bedrijfsrestaurant van Videohouse, en konden we als eersten aanschuiven voor het middagmaal, dat zeer in de smaak viel. Een lekker soepje, een frisdrank, en een ruime hoofdschotel, (zelfs het grootste deel van onze mensen had moeite om de abnormaal lange, maar zeer lekkere kippenworst op te krijgen), nadien nog een dessertje en een koffie vervolledigden ons middagmaal.

Gelukkig liep alles zeer vlot want kort na ons aanschuiven was het een zeer drukke bedoening door het binnenkomen van de zeer talrijke werknemers die ook op korte tijd van eten moesten voorzien worden.
Na ons eten werden we naar de zeer dicht bijgelegen publieksbar geleid waar het met een drankje, (iedereen had 2 gratis consumptiebonnetjes gekregen) wachten was tot we toegang kregen tot de opnamestudio.
Na een beetje schuiven en met wat geduld had iedereen een plaatsje in de zeer druk bezette tribunes. De publieksbegeleider begon dan op een zeer ludieke en gezellige wijze het publiek wegwijs te maken wanneer er wel en niet mocht geapplaudisseerd, gelachen, of een teleurstellende hoooo mocht geuit worden.
We hadden juist deze namiddag het geluk dat er bij de 2de opname met kindjes werd gewerkt, en als bij wonder dit vlotter verliep dan bij de eerste opname met volwassenen.
In het publiek moesten sommigen nog wennen dat enkel de kandidaten het antwoord mochten geven en zij dienden te zwijgen. Zo moesten sommige gedeelten van de opnames toch een paar keer opnieuw worden herhaald met natuurlijk een andere vraag.
Met tussendoor 1 pauze verliep deze namiddag zeer vlot, en was iedereen verwonderd van wat er allemaal komt bij kijken, en hoeveel mensen, camera’s en organisatie er nodig is om een opname tot een goed einde te brengen. Dan nog niet gesproken van de uren knip- en plakwerk er achteraf nog bijkomen om alles binnen een half uurtje klaar te maken voor uitzending.
Om 17.00 uur vertrokken we met de bus naar Lede waar een lekkere broodmaaltijd op ons stond te wachten, en als afsluiter van een mooie dag werd door het talrijk meereizende Okra bestuur Hubert om een extraatje gevraagd, dus met nog een extra consumptie vertrokken we tevreden richting Lovendegem.

Een tip, in augustus gaan we voor de tweede maal naar Vilvoorde met de mensen die er de eerste keer niet konden bijzijn, (dit lag zeker niet aan ons hoor maar de beperking van aantal werd ons opgelegd door de mensen van Videohouse) er zullen zeker nog enkele plaatsen extra vrij zijn, wie dit nog even wil meemaken moet zeker inschrijven, want ook deze keer zullen wij een beperking van aantal worden opgelegd, zij die al ingeschreven zijn hoeven niets te vrezen maar als er nog nieuwe kandidaten zouden zijn, geef nu maar al je naam op aan Hubert (tel. 09 372 64 33).
Datums uitzending van de opnames die je hebt bijgewoond: Met kinderen vrijdag 10 april
Met volwassenen maandag 13 april.

Naar boven

M. Uitslag kaartingen 2014 op woensdag

Bieden

Woensdag 2014
jan
feb
mrt
apr
mei
juni
juli
aug
sep
okt
nov
dec
Totaal
Bytebier Sylvain
2
2
4
Carels Marcel
1
1
1
0
1
2
1
1
1
1
1
0
11
De Buysser Hubert
-
1
0
0
1
3
3
2
1
-
2
-
13
De Cuyper Hubert
1
1
1
1
4
De Gryse Brigitte
1
1
0
2
2
-
-
1
-
2
3
-
12
De Kesel Laurens
2
2
De Kesel Lucrece
2
-
3
1
1
1
0
8
De Mol Julien
1
1
De Mol Maria
-
2
1
0
2
0
3
3
0
11
De Vriendt Lucien
2
2
1
2
1
0
1
3
1
2
2
2
19
De Weirdt Ignace
2
2
-
1
2
7
Gens Emiel
1
0
2
3
-
-
1
-
1
8
Lippens Marnix
1
2
0
2
2
-
-
1
-
1
3
-
12
Renier Luc
-
1
1
2
Stofferis Jerome
2
1
-
0
2
1
2
1
2
2
1
3
17
Van Petegem Odiel
-
-
3
2
-
1
2
2
2
1
2
3
18
Versichel Aimé
-
-
-
-
2
2
2
0
2
2
2
2
14


Andere kaartspelen

Woensdag 2014
jan
feb
mrt
apr
mei
juni
juli
aug
sep
okt
nov
dec
Totaal
Boelaert Gaby
-
2
1
-
-
0
3
Boelaert Odile
-
2
-
-
-
-
-
-
-
2
1
-
5
De Baets Adrienne
0
0
2
-
3
3
3
3
3
0
1
18
De Cuyper Martine
2
2
4
Debbaut Germaine
-
-
-
2
2
De Greve Antoine
1
1
2
1
1
3
2
0
2
1
1
1
16
De Jaeger Adelin
2
2
-
-
-
-
1
2
1
2
-
-
10
De Reu Georgette
2
-
-
-
1
2
-
1
-
2
2
1
11
Fransoo Etienne
0
2
2
1
-
1
1
1
1
-
0
2
11
Haeck Adolf
-
1
-
-
1
-
-
2
Pauwels IGnace
0
2
3
-
0
2
2
1
2
-
2
3
17
Roegiers Marie
-
1
0
-
-
-
-
-
-
1
1
-
3
Samaes Angèle
2
2
1
2
3
1
2
2
2
1
2
2
22
Samaes Annie
2
2
-
1
1
2
2
2
2
1
2
1
18
Slock Hilaire
2
2
1
-
1
0
1
0
1
2
2
2
14
Steenbeke Angèle
3
3
1
7
Vermeire Diane
-
-
1
1
Verstraete Georgette
1
2
2
1
6
Vervinckt Esther
1
1
2
Willems Hugo
2
-
0
1
1
4
Naar boven