Okra
Okra cirkels

Printversie
Nr. 04

 

Oktober 2015


A. Okra Lovendegem houdt pannenkoekenfestijn voor zijn 80-plussers leden

Op donderdag 30 juli stonden de deuren van het Tempelhof wagenwijd open om 65 Okra leden die 80 jaar of ouder zijn, te verwennen met een gratis koffietafel met pannenkoeken.
Enkele bestuursleden hadden ’s morgens de zaal al mooi klaargezet. Al heel vroeg in de namiddag kwamen de eerste bezoekers binnen.
Ze kregen meteen bonnetjes voor 3 lekkere pannenkoeken en 2 tassen koffie.

Tegen half drie begon de pannenkoekenbakker zijn plaat op te warmen. Tegen de tijd dat iedereen binnen was, vulde de zaal zich met de heerlijke geur van verse “stovekoeken” zoals onze moeders die vroeger
bakten op hun Leuvense stoof. Voorzitter Jacky Wulgaert verwelkomde de aanwezigen en gaf nog wat praktische informatie over het verloop van de namiddag.
Alle aanwezige bestuursleden waren in de weer om de bordjes met lekkere koeken aan tafel te brengen. Op de tafels stonden ook nog suiker en confituur. De koffiedames (en heren) van het Okra bestuur gingen rond met de koffie. Het werd opeens veel stiller, want iedereen smulde zijn buikje rond. Als de pannenkoeken verorberd waren bleef iedereen nog gezellig keuvelen of een kaartje leggen.

De bar bleef open en er waren allerlei drankjes zodat het een super gezellige en aangename namiddag werd. Mensen die mekaar een lange tijd niet meer hadden gezien zaten ronduit te vertellen en te genieten.
Het Okra bestuur kon alweer meer dan tevreden zijn over dit initiatief en ook over de goede samenwerking van zijn bestuursleden. We hoorden niets anders dan: het was héél goed… voor herhaling vatbaar.
We zullen dat in gedachten houden voor het volgend werkjaar.
Verslag Linda Dobbelaere
Naar boven

B. Goedkoper naar de dokter? Heel wat Belgen weten het niet!
Heel wat Belgen weten niet dat ze recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming bij een bezoek aan de dokter, apotheker of ziekenhuis. Wie aanspraak maakt op een verhoogde tegemoetkoming betaalt voor een doktersbezoek slechts 1 euro remgeld in plaats van 4 euro. Bovendien kunnen deze mensen sinds 1 juli 2015 (met overgangsregeling tot 1 oktober 2015) ook beroep doen op een ‘derde-betalersregeling’, waarbij enkel het remgeld aan de arts betaald moet worden. De rest van het honorarium wordt rechtstreeks afgerekend tussen de arts en het ziekenfonds.

Geniet u een sociale uitkering? Dan hebt u automatisch recht op de verhoogde tegemoetkoming.
Geniet u geen sociale uitkering? Neem contact op met uw ziekenfonds voor een inkomensonderzoek.

Vanaf eind augustus 2015 zal de fiscus de ziekenfondsen op de hoogte brengen als hun leden onder de inkomensgrens zitten en mogelijk recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. Met een verhoogde tegemoetkoming kan je ook aanspraak maken op andere sociale en fiscale voordelen zoals goedkoper openbaar vervoer en een verlaagd telefoontarief. Meer info bij uw ziekenfonds.
Naar boven

C. Snelheid op Vlaamse provinciale wegen gaat in 2017 naar 70 km/uur
Straks maximaal 70 km/u op alle Vlaamse provinciale wegen

BRUSSEL – In een poging om het aantal verkeersslachtoffers op de provinciale wegen in Vlaanderen weer te doen dalen, wordt er op deze wegen per januari 2017 een snelheidslimiet van 70 km/uur ingesteld.

Deze snelheidsbeperking is al van toepassing op een groot deel van de Vlaamse provinciale wegen, maar nu er sinds vorig jaar niet alleen een einde aan de daling

van het aantal verkeersdoden op de Vlaamse wegen is gekomen maar zelf sprake is van een lichte stijging, is besloten om de snelheidslimiet van 70 km/uur op alle Vlaamse provinciale wegen in te gaan stellen.
Uit studies van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt volgens de Vlaamse overheid dat de bestuurders zich binnen de bebouwde kom nog redelijk netjes aan de maximum snelheid houden maar dat dit buiten de bebouwde kom niet altijd het geval is waardoor er op deze wegen te veel verkeerslachtoffers vallen.
Omdat nu op het grootste deel van de provinciale wegen in Vlaanderen ook al die maximum snelheid van 70 km/uur geldt, dat bij iedere kruising met de nodige verkeersborden aan wordt gegeven, is er ook sprake van een besparing van enkele miljoenen. Deze borden zijn, als de maximum snelheid van 70 km/uur overal geldt, immers niet meer noodzakelijk. De nieuwe regeling wordt van toepassing per 1 januari 2017 zodat de wegbeheerders voldoende tijd hebben om de circa 16.000 verkeersborden te verwijderen.

Naar boven

D. Invriezen om langer te bewaren: zo hoort het

Seizoengroenten en -fruit invriezen is een goede manier om er ook later nog van te kunnen genieten. Ook vlees, vis, brood en restjes zijn geschikt om in de diepvries te bewaren. De voedingswaarde van diepgevroren voedingsmiddelen is vergelijkbaar met die van verse producten, op voorwaarde dat ze correct worden ingevroren.
Diepvriezen gaat natuurlijke bederfprocessen veroorzaakt door onder meer micro-organismen en enzymen tegen waardoor producten langer kunnen worden bewaard.

Controleer of je diepvriezer naar behoren werkt
Leg een thermometer in het vriesvak en kijk de temperatuur na. Invriezen moet zo snel mogelijk en op een zo laag mogelijke temperatuur gebeuren, namelijk bij -24°C. De bewaartemperatuur in de diepvriezer bedraagt -18°C. Bij sommige diepvriezers kan de capaciteit tijdelijk worden verhoogd om het invriesproces te versnellen.

Hygiënisch en goed verpakt de diepvriezer in
Ga hygiënisch te werk. Gebruik geschikt verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld makkelijk stapelbare herbruikbare doosjes of diepvrieszakjes. Maak kleine, platte pakketjes met zo weinig mogelijk lucht (maximaal 1 kg). Zo kan de koude sneller tot de kern doordringen en wordt ook vriesbrand vermeden. Vriesbrand ontstaat door verdamping van ijskristallen aan het oppervlak. Hierdoor worden zowel de structuur als de smaak van het product aangetast. Vries geen te grote hoeveelheden in één keer in. Noteer de inhoud en de invriesdatum op elk diepvriespakje.

Vries ontdooide diepvriesproducten nooit opnieuw in.

Hierdoor gaat de kwaliteit sterk achteruit en neemt de kans op een voedselvergiftiging toe.

Groenten blancheren

Ga uit van verse producten van eerste kwaliteit. Blancheer verse groenten zoals spinazie alvorens ze in te vriezen. Zo beperk je het verlies aan vitaminen en kleur onder invloed van bepaalde enzymen. Dompel de groenten een tweetal minuten in kokend water onder om de aanwezige enzymen te inactiveren. Spoel ze vervolgens kort met koud water om het kookproces stop te zetten en verdere verslapping van het weefsel tegen te gaan. Koel warme al vooraf bereide groenten snel af voordat je ze in de vriezer plaatst (bv. door de pan/schaal in een bak met ijs te zetten).

Vlees, vis, fruit en brood kunnen zo de diepvriezer in
Vlees, vis, fruit en brood kunnen mits goed verpakt zo de vriezer in. Brood verpak je best in een plastic diepvrieszak. Fruit wordt niet zoals groenten geblancheerd alvorens het in te vriezen. Was het fruit en snijd het eventueel in stukjes. Verwijder indien nodig ook de steeltjes en de pitten. Bruinkleuring van ingevroren vruchten veroorzaakt door enzymen kan je voorkomen door ze onder te dompelen in een suikeroplossing en/of ze met ascorbinezuur (vitamine C in bijvoorbeeld citroensap) te besprenkelen.

Restjes invriezen
Koel de restjes zo snel mogelijk af en zet ze binnen het uur in de koelkast. Warme gerechten kan je snel afkoelen door de pan met de restjes in een bak met koud water met ijs te plaatsen. Vries restjes na het afkoelen onmiddellijk in.

Hoe lang bewaren?
De meeste producten kan je ongeveer 3 maanden invriezen zonder kwaliteitsverlies.
Er zijn een aantal uitzonderingen: Brood: 4 weken Rauw vlees: 12 maanden Geblancheerde groenten en zacht fruit: 12 maanden IJs: 12 maanden Magere vis: 6 maanden Restjes: 1 maand.

De sterren op het vriesvak
Of het nu gaat om een vrijstaande diepvriezer of een diepvriesvak in een koel-vriescombinatie, telkens zal het diepvriesgedeelte met een aantal sterren worden beoordeeld. Het aantal sterren heeft niets met de kwaliteit van het toestel te maken, maar met de bewaartemperatuur in de diepvriezer en of deze al dan niet in staat is om verse levensmiddelen in te vriezen.

- Zonder ster
Het gaat hier om een in een koelkast geïntegreerd vriesvakje waarin de temperatuur iets onder het nulpunt ligt. Veelal is dit een vriesvakje met beperkte ruimte waarin enkel ijsblokjes kunnen worden aangemaakt. Ingevroren levensmiddelen kunnen hierin niet verder bewaard worden en verse levensmiddelen kunnen hoegenaamd niet worden ingevroren.

-
Koelkasten met een enkele ster hebben een vriesvak waar de temperatuur kan dalen tot -6ºC. Dat gegeven maakt dit type diepvriezer geschikt om ijsblokjes te maken en reeds ingevroren diepvriesproducten maximum twee weken te bewaren. Verse levensmiddelen kunnen hierin niet worden ingevroren. Ook hier gaat het om vriesvakken die in een koelkast zijn geïntegreerd.

-
Het vriesvak bij deze koelkasten zal afkoelen tot -12ºC, en de reeds ingevroren diepvriesproducten kunnen gedurende een tweetal maanden bewaard worden. Verse levensmiddelen kunnen hierin niet worden ingevroren. Ook hier gaat het om vriesvakken die in een koelkast zijn geïntegreerd.

-
Koelkasten met drie sterren beschikken over een vriesvak waar de temperatuur zal zakken tot -18ºC. Reeds ingevroren diepvriesproducten kunnen nu reeds tussen de twee en twaalf maanden bewaard worden. Verse levensmiddelen kunnen hierin niet worden ingevroren. Ook hier gaat het om vriesvakken die in een koelkast zijn geïntegreerd.

-
De diepvriezers of diepvriesvakken die voorzien zijn van vier sterren zijn in staat reeds ingevroren levensmiddelen tot meer dan een jaar te bewaren – afhankelijk van het type levensmiddel – en om verse levensmiddelen in te vriezen. De bewaartemperatuur ligt constant bij -18° C of lager. Onder het invriezen van verse levensmiddelen verstaat men het de kerntemperatuur van verse voedingswaren binnen de 24 uur naar -18° C brengen. Men zorgt er dan natuurlijk best voor dat de temperatuur van de levensmiddelen net voor het invriezen reeds zo laag mogelijk is – door ze op voorhand bijvoorbeeld op te slagen in te koelkast.
Het invriezen zelf dient zo snel mogelijk te verlopen. Gebeurt dit te traag, dan zal de kwaliteit van het levensmiddel voor een groot verloren gaan. Dit komt doordat bij het traag invriezen het water dat in elke cel van het levensmiddel zit langzaam kristalliseert waardoor het maximaal uitzet. Tijdens dit uitzetten barst de celwand – net zoals de fles water of de waterleiding het begeeft tijdens vrieskou. Bij het ontdooien zal het celvocht met alle goede bestanddelen erin (minerale zouten, vitamines) uit de cellen vloeien (denk aan de plas vocht waarin een ontdooid stuk vlees soms ligt).

Naar boven

E. Opnames Blokken 2de groep

Ondertussen hebben de mensen die er niet konden bijzijn de eerste keer, ook kunnen genieten van deze daguitstap. Met een groep van 33 zijn we ’s morgens richting Brussel vertrokken, ruim op tijd aangekomen konden we eerst genieten van een warm middagmaal. Daarna trokken we naar de opnamestudio om dan de opnames van 2 afleveringen te kunnen meemaken. Met Rob Vanoudenhoven als publieksopwarmer was er heel wat ambiance nog voor de opnames moesten beginnen. Na nog een broodmaaltijd genomen te hebben trokken we tevreden en voldaan huiswaarts.

Naar boven

F. Kerstmarkt Luik: zaterdag 19 december

De kerstmarkt Luik is niet te vergelijken met alle andere kerstmarkten in België. De Kerstmarkt van Luik wordt namelijk omgebouwd tot een waar kerstdorp met een echt kerstpostkantoor waar je kaarten kunt versturen met echte postzegels uit het Kerstdorp Luik. Alle straten van Kerstdorp Luik zijn prachtig versierd en er hangt een sprookjesachtige sfeer. Op Place de la Cathédrale kun je schaatsen op de ijsbaan en op Place Saint Lambert tref je een heuse sleepiste aan in een magisch decor van sneeuw en lichtjes. Op de pleinen Place du Marché en Place Saint-Lambert vind je maar liefst 200 mooi versierde kraampjes.
De kerstmarkt in Luik is de tweede grootste kerstmarkt van België.

De kerstmarkt in Luik is een historische kerstmarkt. Het is namelijk de oudste kerstmarkt van heel België. En dat niet alleen: het is ook nog eens de grootste. De kerstmarkt telt maar liefst 200 chaletjes die fungeren als kerstkraampjes waar je alles kan kopen dat met kerst te maken heeft.

De kerstmarkt Luik, mag je eigenlijk geen kerstmarkt meer noemen. Het begon ooit dan wel als kerstmarkt Luik, vandaag de dag is het meer een kerstdorp geworden. Het dorp bestaat uit 200 chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners! En alsof dat nog niet genoeg is: het heeft tevens zijn eigen burgermeester, adviseurs en commissarissen. Voor vijf weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp zich in het centrum van Luik.

In de meer dan 200 chaletjes, die dienst doen als kraampjes, kun je van alles en nog wat vinden. Je kan hier kerstballen kopen of kerstbeeldjes, maar ook sieraden, kleding, hapjes en drankjes. Wat te denken van echt speciaal kerstbier. Of champagne? Of oesters? Of chocolade en peperkoek. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt Luik vind je het!

Dat Luik verworden is tot een waar kerstdorp illustreert het volgende wel: het kerstdorp heeft zelfs zijn eigen postkantoor! Hier vind je speciale kerstwenskaarten en speciale postzegels van het kerstdorp. Zo kunnen bezoekers en inwoners hun kerstwensen naar de hele wereld sturen!

De kerstmarkt Luik trekt jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers. Het is hiermee met recht de grootste kerstmarkt van heel België. Het kerstdorp bevindt zich op Place Saint Lambert, met uitloop naar Place du Marché. Centraal op het plein staat een reuzenrad en aan de zijkant een grote sleepiste. Het kerstdorp biedt daarmee ook voldoende vertier voor de jeugdigen. Mocht je kroost echter liever willen schaatsen dan is dit ook mogelijk: op Place du Cathedrale verrijst ieder jaar een ijsbaan. Hier kun je heerlijk schaatsen of het schaatsen bekijken onder het genot van een glaasje kerstbier of glühwijn.

Hoe kun je een kerstmarkt nog completer maken dan ie al is? Wat te denken van een rodelbaan! In kerstmarkt Luik is er ieder jaar weer plaats voor een tien meter hoge rodelbaan op Place Saint Lambert. Het magische winterdecor doet de rest. Een unieke ervaring die niet gemist mag worden.

Luik kent vier chalets die de stad typeren. Bij Le Chalet de la Gruyère kun je bijvoorbeeld je tanden zetten in Gruyère, dit is een mooie kaas! In La Maison Ardennaise is een proeverij met Belgische specialiteiten: zoals de Waalse Chimay, meerdere soorten bier en lokale kazen. In La Maison du Pèket kun je een boel Pekèt drank ‘proeven’! In Chalet Au pied des pistes heb je een prachtig uitzicht over de rodelbaan. Hier kun je verschillende soorten drank en eten bestellen.

Kerstmarkt Luik is een bijzonder iets. Niet voor niets vinden anderhalf miljoen mensen op jaarbasis hun weg naar Luik. Iedereen wil dit vijfweekse spektakel meemaken. En dat is terecht. Deze kerstmarkt, of kerstdorp, is een heel bijzondere. Hier kun je alles vinden en alles proberen. Je hoeft geen keuzes te maken in Luik, alles is hier namelijk.
Naar boven

G. Moet u zich zorgen maken over ouderdomswratten?


H
Ouderdomswratten (verruca seborrhoica of verruca senilis) zijn goedaardige, oppervlakkige aangroeisels van de huid. Ze komen heel veel voor, vooral bij oudere mensen (boven de 50 jaar).
Ze nemen toe met de leeftijd. Op de leeftijd van 30 jaar heeft men er meestal al een paar. Vanaf de leeftijd van 60 jaar heeft bijna iedereen wel een of meerdere ouderdomswratten. Hoe ouder men wordt, hoe meer er verschijnen.Sommigen hebben er maar een paar, anderen hebben er honderden. Bij mensen met een gepigmenteerde huid komen ze veel minder voor.


Hoe zien ouderdomswratten eruit?
Ouderdomswratten kunnen verschillende vormen en kleuren hebben. In het begin is het vaak een huidkleurig, geelbruin, grijsbruin plekje met een ruw, fluwelig oppervlak. Later worden ze dikker en groter, met een wratachtig (bloemkoolachtig, hobbelig, brokkelig) oppervlak. Soms zijn ze bruin of zwart gekleurd. Ze zien eruit alsof ze bovenop de huid liggen en makkelijk los te krabben zijn, maar ze zitten toch stevig vast op de huid. De gemiddelde grootte is 0,5 tot 1 cm, maar ze kunnen centimeters groot worden.
Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, uitgezonderd de handpalmen en voetzolen en de lippen. Ze komen het meest voor op de borst, de rug, het gelaat (vooral bij de slapen) en de nek.
Ouderdomswratten mogen niet verward worden met zonnevlekken of levervlekken (lentigo senilis). Dat zijn platte, egaal bruine vlekken op het gelaat, de handen, de schouders en het decolleté, gebieden die het meest zijn blootgesteld aan de zon.

Hoe ontstaan ouderdomswratten?
In tegenstelling tot gewone wratten, die veroorzaakt worden door een virus (het humaan papillomavirus of HPV) en die zeer besmettelijk zijn, worden ouderdomswratten niet door een virus veroorzaakt en zijn ze ook niet besmettelijk.

Het is niet bekend wat de oorzaak is van ouderdomswratten. Op dit moment neemt men aan dat er in de loop der jaren in sommige huidcellen van het lichaam een 'weeffoutje' (mutatie) ontstaat waardoor ze opeens sneller gaan delen en een wratje vormen. Mogelijk speelt er een erfelijke factor mee, wat verklaart waarom ze in sommige families meer voorkomen.

Ze kunnen overal voorkomen, zowel op huid die aan het zonlicht als op huid die zelden aan zonlicht werd blootgesteld. Toch bestaat een vermoeden dat mensen die in het verleden relatief veel aan de zon zijn blootgesteld, een grotere kans hebben op het ontwikkelen van (veel) ouderdomswratten dan anderen.

Hoe worden ouderdomswratten behandeld?
Ouderdomswratten zijn zoals gezegd onschuldig en moeten niet behandeld of verwijderd worden. Maar ze gaan niet vanzelf weg en ze worden meestal langzaam groter. Eventueel kunt u ze om cosmetische redenen laten verwijderen, omdat ze zo groot worden dat ze hinderlijk worden of omdat ze irriteren.

De dermatoloog kan ze wegschrapen met een scherpe lepel (curette), bevriezen, wegbranden of wegsnijden. Het wordt afgeraden om de wratten zelf af te krabben. Er kunnen wondjes ontstaan die gaan infecteren. Behandeling met zalf of andere antiwratten middelen zoals aanstipvloeistof, wartner of wrattenpleisters helpen niet.

Ouderdomswratten zijn niet kwaadaardig en kunnen ook niet kwaadaardig worden. Indien u twijfelt of het wel degelijk om ouderdomswratten gaat en niet om een kwaadaardige huidkanker, raadpleegt u het best uw huisarts of een dermatoloog.

Naar boven

H. Leuke weetjes – tandpasta

We hebben allemaal een tube tandpasta in huis (tenminste, dat mag ik hopen.)
Het is een onmisbaar middeltje in het huishouden en we gebruiken het immers elke dag om onze tanden mee schoon te maken.
Je zou denken dat je er alleen je tanden mee kan poetsen, maar niets is minder waar.
Je kan namelijk veel meer met tandpasta doen dan je denkt.
Zo kan je eenvoudig vlekken verwijderen of iets weer lekker fris laten ruiken door er tandpasta op te smeren.
We kunnen ons beter afvragen waar het niet goed voor is?!
Daarom hebben we hieronder 16 onverwachte manieren voor je om tandpasta in en om het huis te gebruiken.
Het enige wat je nodig hebt is een tube tandpasta en een doekje.

1. Gebruik tandpasta om zilver te polijsten.
2. Maak de koplampen van je auto weer helder.
3. Verwijder tekeningen met stift van muren.
4. Maak de pianotoetsen weer glanzend schoon.
5. Maak de witte delen van je schoenen weer echt wit.
6. Beslaat je skibril snel? Smeer er wat tandpasta op.
7. Verwijder makkelijk en snel watervlekken uit de tafel.
8. Stinkt je hond? Smeer hem in met tandpasta terwijl je hem afspoelt met water.
9. Verwijder verfvlekken van haarverf met tandpasta. Doe een beetje tandpasta op je handen en scrub de vlekken weg.
10. Muggenbult opgelopen? Smeer er tandpasta op en de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon.
11. Last van acne? Smeer wat tandpasta op de puistjes voordat je naar bed gaat. De volgende ochtend zal de puist minder rood zijn en zal deze sneller helen.
12. Doe een beetje tandpasta op een doekje, smeer het op je strijkijzer en hij zal weer glimmen als nooit tevoren!
13. Maak je scherm weer schoon en krasvrij door er voorzichtig tandpasta overheen te smeren.
14. Vlekken op het tapijt? Geen nood! Smeer er tandpasta op en wrijf er met een borstel overheen. Neem vervolgens het tapijt af met een vochtige doek en de vlek zal verdwijnen.
15. Verwijder nagellak resten van je nagels met tandpasta en een borsteltje.
16. Stinkt een flesje? Was het uit met wat tandpasta en een borsteltje.

Naar boven

I. Komende Okra activiteiten

Oktober 2015
Maandag 5 oktober: wandeling
Maandag 12 oktober: info-namiddag “Nieuwe wandeling”
Dinsdag 13 oktober: kaarting in Tempelhof
Dinsdag 13 oktober: Okra Academie
Maandag 19 oktober: wandeling met tussenstop
Dinsdag 20 oktober: Herfstfeest
Maandag 26 oktober: wandeling
Dinsdag 27 oktober: Okra Academie Eeklo: Juridische aspecten bij dementie - Annelies Wylleman (Notaris – Juriste Gent)
Woensdag 28 oktober: kaarting Tempelhof

November 2015

Maandag 2 november: wandeling
Maandag 9 november: wandeling
Dinsdag 10 november: Kaarting in Tempelhof
Dinsdag 10 november: Okra Academie Gent
Maandag 16 november: wandeling
Maandag 23 november: wandeling met tussenstop
Dinsdag 24 november: Okra Academie Eeklo: WOI in het Meetjesland (In de Meet Sint-Laureins) – Sofie Huysman
Woensdag 25 november: Kaarting in Tempelhof
Zondag 29 november: Toneelvoorstelling PODIUM
Maandag 30 november: wandeling

December 2015
Maandag 7 december: wandeling
Dinsdag 8 december: Okra Academie Eeklo: Concert (N9 Villa) – Michael Goessens
Dinsdag 8 december: Kaarting in Tempelhof
Dinsdag 8 december: Okra Academie Gent
Maandag 14 december: wandeling
Zaterdag 19 december: busuitstap naar kerstmarkt Luik
Maandag 21 december: wandeling
Woensdag 23 december: Kaarting in Tempelhof

Info wandelingen of fietstochten:

Daniël Locy, tel.: 09 372 79 71 - GSM: 0478 68 05 27
Info kaartingen:
Jacky Wulgaert, tel.: 09 372 98 75

Naar boven