Okra
Okra cirkels

Printversie
  Nr. 2

 

april 2016


A. Terugblik op voorbije activiteiten


Braadworst-wandeling van 21 december 2015
Onze wekelijkse maandag-wandelingen zijn een succes qua belangstelling. Daarom hebben we alle Okra-leden uitgenodigd op de laatste wandeling van 2015. Na de wandeling werd ons in het Tempelhof een broodje met braadworst gepresenteerd.
Er waren 63 inschrijvingen. Daarvan stonden 44 mensen aan het Tempelhof klaar om 14u voor de wandeling. De weergoden waren ons goed gezind. Ondertussen bracht Noël en zijn echtgenote Georgette alles in gereedheid voor de worstenbak en een deuntje muziek was ook voorzien.
Daniël en zijn trouwe helpers zorgden voor de begeleiding van de wandeling. Deze vertrok in de bloemetjeswijk en via Bierstal, Lievetragel , de Lieve tot aan de N9 zijn we langs de andere kant van de Lieve teruggekeerd tot aan Kuitenberg-brug. Via de Bremstraat zijn we tot aan het Tempelhof teruggestapt. De geur van de gebakken worsten kwam ons al tegen.
Noël, Georgette en Nicole zorgden voor een vlotte bediening en ondertussen sprongen de bestuursleden bij voor een natje. Het was terug een geslaagde namiddag, met dank aan Noël en zijn helpers.

Driekoningenfeest

Drie Koningen… Drie Koningen, geef mij nen nieuwen hoed…
Okra Trefpunt Lovendegem gaf op dinsdag 5 januari géén nieuwe hoeden, maar wel een schitterend Driekoningenfeest.
Maar liefst 228 leden schoven mee aan de koffietafel. Voorzitter Jacky Wulgaert sprak als eerste een welkom woord en een korte nieuwjaarswens uit. Dan nam pastoor Daniël het woord voor de christelijke bezinning. De voorzitter gaf daarna een korte evaluatie van de werking van het voorbije jaar en lichtte een tip op van de sluier betreffende de activiteiten voor 2016. Gezien de teller van het ledenaantal nu op 477 staat is dit een duidelijk bewijs van de uitstekende werking van ons Okra Trefpunt. Dit danken we aan de brede waaier van diverse activiteiten het ganse jaar door, maar zeker ook aan de goede werking van het bestuur.
Dan werd het genieten van heerlijke koffie met twee lekkere belegde sandwichen en daarboven op als toetje nog een stukje taart. Ondertussen was het al één en al bedrijvigheid op het podium want “De Lennys” maakten zich klaar voor hun optreden. En dat werd lachen, gieren, brullen…Zang, muziek, humor…en dit alles van de hoogste plank! En als klap op de vuurpijl kwamen niet minder dan de wereldvedetten Eddy Wally, Christophe en Elvis Presley langs met een top optreden! Van een verrassing gesproken! Het dak ging eraf bij manier van spreken en iedereen kon van zijn stoel springen om aan te sluiten bij de enige echte Vlaamse polonaise.
Tussen de bedrijven door werden loten verkocht en mooie prijzen verloot. Ook de 4 kaartkampioenen, zijnde Brigitte Degryse en Alex Pauwels voor het bieden en Angèle Samaes en Antoine De Greve, voor andere kaartspelen, werden gefeliciteerd en bedacht met een bloemenmand of drankenmand.
Proficiat aan alle kampioenen!
De bar bleef open en zo kon er een lekker glaasje gedronken worden. De namiddag vloog voorbij. Aan alles komt een eind en dus ook aan dit super geslaagd Driekoningenfeest!

Linda Dobbelaere

Maandelijkse kaartingen en Bingo namiddagen
De opkomst voor de maandelijkse kaartingen zit in stijgende lijn, met de komst van verschillende mensen van Belzele zijn er op dinsdag maar vooral ook op de woensdagkaartingen heel wat meer kaarters. De kaarters die willen worden dan ook uitgeloot zoals op de dinsdagen.
De start van de maandelijkse Bingo namiddag tijdens de woensdagkaartingen, die maar doorgaan tijdens de wintermaanden (van september tot en met maart), is een groot succes. De twee laatste namiddagen konden we rekenen op meer dan 30 deelnemers. Zo is er ook een winteractiviteit voor niet kaarters, ze kunnen er genieten van een namiddag leute en gezelligheid.


Eerstkomende busreis
De busreis naar Pairi Daiza is een echte uitschieter. Het valt niet veel voor dat wij twee bussen moeten inleggen om iedereen een reis te kunnen gunnen, met 95 personen zijn wij nu. Wij hebben meermaals met Luc Strobbe gebeld voor het aanpassen van de grootte van de bus(sen). Wij waren gestart met een bus van 50 plaatsen, dan een van 55 plaatsen, daarna naar twee bussen een van 50 en een van 35, en wij zijn geëindigd met twee bussen een van 50 en een van 55 plaatsen.
U ziet wij doen altijd ons uiterste best om jullie allen mee te krijgen, dit voor een zo laag mogelijke prijs.

Wandel- en fietstochten
Straks starten ook de fietstochten. Mogen wij er jullie nog eens op wijzen, dat enkel zij die over een Okra sportzegel beschikken kunnen deelnemen aan deze activiteiten.
Als we terugblikken is een ongeval soms heel vlug gebeurd, en vergeet niet dat ook jullie begeleiders een zeer grote verantwoordelijkheid hebben, evenals wij als Okra afdeling. Daarom kan het gebeuren dat er voor een wandeling of fietstocht een controle gebeurd of iedereen verzekerd is. Dus maak er een gewoonte van dat je samen met je pas ook je Okra lidkaart bij hebt.
Wees gerust de begeleiders controleren niet om moeilijk te doen maar om de veiligheid en de moeilijkheden bij een eventueel ongeval zo minimaal mogelijk te houden.
Zij danken jullie alvast voor uw begrip.

Naar boven

B. De elektrische fiets: wat met aansprakelijkheid en verzekering?
De elektrische fiets is aan een flinke opmars bezig. De fiets met trapondersteuning kent succes bij een divers publiek. Denk maar aan pendelaars die hun woon-werkafstand op een snellere manier willen overbruggen of mensen die fysiek beperkter zijn. Maar hoe zorg je dat je correct verzekerd bent?

Wat is een elektrische fiets?
Een elektrische fiets is…
* rijwiel met trapondersteuning die ophoudt als de bestuurder stopt met trappen of als een snelheid van 25km/u is bereikt
* voorzien van een elektrische hulpmotor die een vermogen van maximaal 0,25 kW levert
* gewoon) rijwiel omdat er altijd een trapbeweging nodig is om vooruit te geraken.
Deze worden ook wel Pedelec (Pedel Electric Cycle) genoemd.

Welke verzekering voor een gewone elektrische fiets?
Je elektrische fiets wordt als een klassieke fiets beschouwd als je voldoet aan de volgende voorwaarden:
* Trapondersteuning * Max. 25 km/u * Max. 250 Watt
Je moet ook op je elektrische fiets het verkeersreglement voor fietsers respecteren. Ben je betrokken bij een ongeluk met je elektrische fiets? Dan kan je een beroep doen op de BA Familiale.

Wat als je elektrische fiets niet aan de voorwaarden beantwoordt?
Voldoet je fiets niet aan de 3 criteria, dan krijg je voor je elektrische fiets een gelijkvormigheidsattest. Je moet dan de regelgeving van de bromfiets respecteren:
* inschrijving * verplichte BA bromfiets * goedgekeurde helm

In de praktijk gaat het om 2 soorten elektrische fietsen: * Elektrische fietsen die sneller rijden dan 25 km/u mét trapondersteuning: de zogenaamde Speed Pedelec.
* Elektrische fietsen zonder trapondersteuning, ongeacht de snelheid: de e-bike.

Samenvatting

Soort elektrische fiets
Pedelec
Speed Pedelec
E-bike
E-bike
Topsnelheid
25 km/u
45 km/u
25 km/u
45 km/u
Categorie
Fiets
Bromfiets klasse B
Bromfiets klasse A
Bromfiets klasse B
Verzekering
Familiale verzekering
BA-verzekering Bromfiets
BA-verzekering Bromfiets
BA-verzekering Bromfiets
Naar boven


C. Bijna 1 bestuurder op 4 weet niet precies wat ritsen is
Het hoffelijkheidsprincipe bestaat nochtans al twee jaar.
Sinds 1 maart 2014 is ritsen verplicht op plaatsen waar er een rijstrook wordt onderbroken.
Een enquête van het BIVV toont aan dat 9 op 10 bestuurders al wel eens gehoord heeft van het principe, maar dat 1 op 4 niet exact weet hoe het werkt.
Twee jaar na de invoering van het principe, hebben de meeste bestuurders al wel van ritsen gehoord, maar sommigen onder hen weten nog steeds niet hoe het exact in zijn werk gaat. Volgens de minister van Mobiliteit “doen de bestuurders die niet juist ritsen, dit niet uit slechte wil, maar eerder uit onwetendheid. Vandaar dat het belangrijk is om de regels nog eens op te frissen. Het principe is eigenlijk gebaseerd op een vorm van hoffelijkheid. Dankzij het ritsen kan de maximale capaciteit van de weg gebruikt worden op plaatsen waar de weg versmald wordt. Iedereen wint er dus bij wanneer het principe correct toegepast wordt”.

Wat zegt de wegcode precies?
Het ritsprincipe wordt duidelijk gedefinieerd in artikel 12bis van de wegcode: “De bestuurders die, bij sterk vertraagd verkeer, rijden op een rijstrook die ophoudt of waarop het verder rijden wordt verhinderd, mogen slechts vlak voor de versmalling invoegen in de aangrenzende vrije rijstrook. De bestuurders die rijden op die vrije rijstrook, moeten vlak voor de versmalling beurtelings voorrang verlenen aan één invoegende bestuurder; in geval het rijden op zowel de linker als op de rechter rijstrook wordt verhinderd, moet eerst voorrang worden verleend aan één bestuurder op de rechter rijstrook en daarna aan één bestuurder op de linker rijstrook.”
Naar boven

D. Welke garantie heb je als je een tweedehandswagen koopt bij een garagist?
Je koopt een tweedehandswagen in een garage.
Na enkele maanden duiken de eerste problemen op. Wat zijn dan je rechten?

Als je als consument een tweedehandswagen koopt bij een handelaar, dan moet die je garantie geven. Onder het mom dat ze garantie geven beperken heel wat handelaars echter de rechten die je hebt.
Twee jaar garantie
Als je als consument een tweedehandswagen koopt van een autohandelaar heb je wettelijk gezien recht op twee jaar garantie. De wet laat de handelaar toe om –in akkoord met jou- de garantie te beperken tot één jaar. Als een handelaar in tweedehandswagens adverteert om te zeggen dat hij één jaar garantie geeft beperkt hij dus eigenlijk je rechten.
Het gebrek moest er al zijn bij de levering
Om van de garantie van twee (of één jaar) te genieten, moet het gebrek al aanwezig geweest zijn bij de levering. De eerste zes maanden na de levering bestaat er een vermoeden dat dat het geval was. Zodra de termijn van zes maanden verstreken is moet jij bewijzen dat het gebrek al aanwezig was bij de levering. Komt het tot een discussie voor de rechtbank dan zal die veelal een deskundige aanstellen.
Wat kan je vragen?
Je kan aan de verkoper in eerste instantie de vervanging of het herstel van de wagen vragen. Jij hebt in principe de keuze. Een uitzondering op die regel bestaat als de toepassing van één van deze sancties niet mogelijk is of buiten verhouding staat tot de andere sanctie (gaat het bv. om een beperkte herstelling dan kan je de vervanging niet vragen).
Als een herstelling of vervanging niet mogelijk is of als ze niet binnen een redelijke termijn of zonder ernstige overlast kan worden uitgevoerd, kan je de ontbinding van de overeenkomst vragen of een prijsvermindering.
Er is nog fabrieksgarantie
Als je een tweedehandswagen koopt waar nog een ‘fabrieksgarantie’ op zit, dan kan je daar als koper verder van genieten.

Naar boven

E. Op welke vergoeding heb je recht als je je wagen niet laat herstellen na een ongeval?

Je wordt het slachtoffer van een verkeersongeval waarvoor een andere bestuurder aansprakelijk is. Kan je dan beslissen de vergoeding die diens verzekeraar je moet betalen in je eigen zak te steken en je wagen niet te laten herstellen?
Na een verkeersongeval waarvoor je niet aansprakelijk bent en waarbij de schade aan je auto beperkt is, ben je misschien niet echt geneigd je wagen te laten herstellen. Dit geldt des te meer als je wagen al niet meer van de jongste is. Op welke vergoeding kan je dan aanspraak maken?
Zelfde bedrag
De verzekeraar van de aansprakelijke kan niet weigeren om je een vergoeding te betalen als je je wagen niet laat herstellen. Sterker nog, de vergoeding die je kan vragen verschilt niet naargelang je de wagen al dan niet laat maken.
In de wet staat nu eenmaal het principe dat met een welbepaalde schade één welbepaalde vergoeding overeenkomt. Je kan dus het bedrag dat is bepaald op grond van een expertise in de door jou gekozen werkplaats in je eigen zak steken.
Omnium
Ben je zelf aansprakelijk voor het ongeval en ben je omnium verzekerd, dan gelden deze regels niet. Daar gelden de contractuele afspraken die je met je verzekeraar maakt. Zo kan je verzekeraar daar perfect met je overeenkomen dat hij maar overgaat tot betaling van je schade als je je wagen laat herstellen. Hij zou bv. ook met jou kunnen overeenkomen dat hij je het bedrag van de BTW niet moet betalen als je niet tot een herstelling laat overgaan.
Bron: Gocar.be
Naar boven

F. Rookmelders vaak verkeerd geplaatst en slecht onderhouden

In 60% van de woningen in België is een rookmelder geïnstalleerd. Hiervan is één derde verkeerd geplaatst, wordt slechts 40 % onderhouden en wordt door de helft de levensduur van de batterij gerespecteerd. Dat betekent dat er slechts in 20% van de woningen een goed geplaatste en onderhouden rookmelder is geïnstalleerd. Dat blijkt uit cijfers uit Brandpreventiemonitor 2014 van ANPI en FOD Binnenlandse Zaken. Uit hetzelfde rapport blijkt dat slechts 15% van de Belgen een evacuatieplan heeft getekend.
Onderzoek wijst uit dat u 100% meer kans hebt om een woningbrand te overleven wanneer u werkende rookmelders hebt (Nederlandse BrandwondenStichting). Volgens de Amerikaanse overheid (National Fire Protection Association) ligt het aantal dodelijke slachtoffers in woningen MET rookmelder 51% lager dan in woningen zonder rookmelder.

Waar rookmelders plaatsen?

Een goede plaatsing van rookmelders is essentieel. Een goedgeplaatste rookmelder kan dan ook het verschil maken tussen leven en dood. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg die je helpt om je omgeving brandveilig te maken.
1. Als minimumeis dienen rookmelders tussen slaapvertrekken en mogelijke brandhaarden, zoals huiskamers en keukens, gemonteerd te worden.
In gelijkvloerse woningen met één slaapvertrek dient een rookmelder zo dicht mogelijk bij de woonkamer in de gang geplaatst te worden. Om er zeker van te zijn dat het geluid van het alarm duidelijk in de slaapkamers te horen is, dient de rookmelder maximaal 3 meter verwijderd van een slaapkamerdeur geplaatst te worden. Het is dus mogelijk dat er meer dan één rookmelder geïnstalleerd dient te worden, speciaal als de gang langer is dan 15 meter.
In een éénverdiepingswoning met twee slaapvertrekken is een minimum van twee rookmelders aan te bevelen, te weten: één aan de buitenkant van elke slaapkamer. In woningen met meerdere (tussen)verdiepingen, dient minimaal één rookmelder op de begane grond, tussen het trappenhuis en de ruimtes waar brand kan uitbreken, te worden geplaatst, en één op elke verdieping in het looppad dat onderdeel is van de vluchtroute (normaal gesproken de gang en de overloop). LET WEL: Op vluchtroutes mogen geen hittemelders in plaats van rookmelders gebruikt worden. Hittemelders mogen slechts voor de hieronder vermelde toepassingen worden gebruikt en dan nog in aanvulling op rookmelders.
2. Extra melders dienen geïnstalleerd te worden in slaapkamers teneinde branduitbraak, veroorzaakt door slechte bedrading, lampen, elektrische apparaten en rokers te signaleren.
3. Voor optimale bescherming dienen rookmelders in elke kamer van je woning geplaatst te worden, met uitzondering van de plekken die je terugvindt op onze pagina over 'Waar je best geen rookmelders plaatst'. Kort samengevat mogen rookmelders niet geplaatst worden keukens, bij CV installaties, bijkeukens, garages en andere ruimten die niet geschikt zijn voor rookmelders.
4. Plaats rookmelders in loopruimten niet verder dan 7,5 meter van de verst verwijderde muur af, niet verder dan 7,5 meter van een deur naar een vertrek waar brand zou kunnen ontstaan en niet verder verwijderd dan 7,5 meter van de volgende rookmelder. In kamers die beveiligd zijn met hittemelders dient de rookmelder maximaal 5,3 meter van de dichtstbijzijnde hittemelder geïnstalleerd te worden.
5. Hittemelders in een kamer dienen niet verder dan 5,3 meter verwijderd te zijn van de verst gelegen muur en niet verder dan 5,3 meter van een deur naar een kamer waar brand kan uitbreken, en niet verder dan 5,3 meter van de volgende hittemelder.
6. Aangezien het onmogelijk is om te voorspellen hoe en waar een brand zal ontstaan, is de beste plaats voor een melder gewoonlijk in het midden van een kamer of gang. Mocht het nodig zijn om de rookmelder tegen een muur te monteren, dient eerst te worden gecontroleerd dat het sensorelement van het apparaat 15 cm tot 30 cm onder het plafond zit en dat de onderkant van de melder zich boven deurhoogte en andere openingen bevindt.
PAS OP: Hittemelders niet aan de muur bevestigen!
7. In een kamer met schuine of toelopende plafonds of puntgevels dienen de rookmelders 90 cm vanaf het hoogst gemeten punt van het plafond te worden gemonteerd. “Stilstaande lucht” in de nok van het plafond zou kunnen voorkomen dat rook de sensor op tijd bereikt8. Gesloten deuren en andere obstakels kunnen voorkomen dat rook of hitte de sensor bereikt. Ook is het mogelijk dat bewoners aan de ene kant van een gesloten deur het alarm aan de ander kant van de deur niet kunnen horen. Installeer voldoende melders om dit te voorkomen.

Waarop letten bij aankoop van een rookmelder?
Jaarlijks zijn er ca. 10 000 branden. Daarbij maakt niet alleen de hitte van het vuur slachtoffers, maar vooral de rook is dodelijk! Zeker als de brand 's nachts uitbreekt.
Investeer daarom in een goede rookmelder, hang hem op de juiste plaats en test hem regelmatig. Zo gaat u met een gerust hart slapen. Enkele richtlijnen op een rijtje:
Koop een optische rookmelder. Een ionisatie rookmelder bevat een radioactieve bron die continu alfadeeltjes uitstraalt. Volgens de huidige wetgeving mogen er geen ionisatierookmelders meer geplaatst worden in woningen.
Koop een rookmelder met het vereiste CE-label en EN14604-certificaat (Europese Norm).
Bepaalde rookmelders zijn voorzien van een (niet-vervangbare) batterij met een levensduur van 5 of 10 jaar. Ze kosten meer, maar je moet de batterijen gedurende enkele jaren niet vervangen.
Koop zeker een rookmelder voorzien van een testknop. Zo kan je maandelijks testen of je rookmelder goed functioneert.

Hoe lang zal de rookmelder meegaan?

De levensduur van een rookmelder varieert, maar kan oplopen tot 10 jaar. Bekijk altijd goed de handleiding. Na 10 jaar kan een goede werking ervan niet meer gegarandeerd worden.
De rookmelder onderhouden en testen
Test tenminste 1 keer per maand uw rookmelder. In de meeste gevallen is hiervoor een testknop op de rookmelder voorzien.
Verwijder maandelijks het stof van de rookmelder. Dit kan met een stofdoek, of eventueel met uw stofzuiger.
Haal nooit de batterij uit de rookmelder, tenzij om die te vervangen. Bij sommige rookmelders kan je zelfs de batterij niet vervangen. De batterij heeft in dat geval vaak 10 jaar levensduur.
Overschilder nooit je rookmelder en stop nooit de gaatjes toe. De detector kan anders hierdoor slecht functioneren.
Bron: Stichting Brandwonden

Naar boven

G. De SIS-kaart verdwijnt geleidelijk

Sinds 1 januari 2014 laten ziekenfondsen geen nieuwe SIS-kaarten meer aanmaken of uitreiken. Een nieuw systeem op basis van de elektronische identiteitskaart neemt de functionaliteiten van de SIS-kaart over.
Waarvoor dient de SIS-kaart?
Alle personen die aangesloten zijn bij een ziekenfonds hebben een SIS-kaart. De SIS-kaart vervult 2 doelstellingen:
· Identificeren van de sociaal verzekerden, dat wil zeggen de personen die aangesloten zijn bij een ziekenfonds;
· Nagaan van de rechten van de sociaal verzekerde inzake terugbetaling van de gezondheidszorg te achterhalen, het zogenoemde statuut in de ziekteverzekering of de ‘verzekerbaarheid’ van een persoon.

Vaarwel SIS-kaart
Vanaf 1 januari 2014 worden er geen nieuwe SIS-kaarten meer aangemaakt of uitgereikt. De SIS-kaarten die dan nog in omloop zijn, worden ook niet meer vernieuwd (in geval van diefstal, verlies of beschadiging) of verlengd wanneer de geldigheid ervan verstrijkt.
De SIS-kaart wordt echter niet van de ene dag op de andere afgeschaft, maar wordt geleidelijk aan steeds minder gebruikt. Geldigheidsdatum van de SIS-kaart: datum rechts onderaan + 10 jaar.
Tijdens een overgangsperiode blijft het noodzakelijk om de geldige SIS-kaart te bewaren. De geldige SIS-kaarten kunnen immers tot eind 2016 gebruikt worden voor de identificatie van de verzekerde. Dit betekent dat u nog steeds een geldige SIS-kaart kan voorleggen aan een zorgverlener zodat die het identificatienummer van de sociale zekerheid kan uitlezen voor de online raadpleging van de verzekerbaarheid.

Nieuw systeem: elektronische identiteitskaart
De functionaliteiten van de SIS-kaart worden overgenomen door een nieuw systeem, nl. de elektronische identiteitskaart. Voor de personen die erover beschikken wordt het elektronische identiteitsbewijs gebruikt voor de correcte identificatie van de sociaal verzekerde en voor het elektronisch uitlezen van zijn identificatienummer van de sociale zekerheid (INSZ). Dit nummer is in de meeste gevallen het rijksregisternummer.

Terugbetaling geneeskundige prestaties
In het kader van de verplichte ziekteverzekering beschikt de sociaal verzekerde over bepaalde rechten op het vlak van de terugbetaling van geneeskundige prestaties. Deze rechten houden verband met verschillende criteria die in administratieve gegevens zijn omgezet. Het gaat om de zogenoemde ‘verzekerbaarheid’. De ziekenfondsen bewaren en beheren de administratieve verzekerbaarheidsgegevens in een elektronische databank. Wanneer de zorgverlener prestaties verstrekt, moet hij de verzekerbaarheid van zijn patiënt kunnen raadplegen. Op basis van de rechten van de patiënt voor de terugbetaling bepaalt hij het persoonlijke aandeel (remgeld) dat de patiënt moet betalen voor de betrokken prestatie.

Raadpleging van de verzekerbaarheid online
De verzekerbaarheidsgegevens staan niet meer op een kaart, zoals nu met de SIS-kaart. De gegevens worden dus niet overgedragen op een elektronisch identiteitsbewijs, maar zijn online beschikbaar in de databank van de ziekenfondsen via het MyCareNet-netwerk (beveiligd netwerk dat zorgverleners met de ziekenfondsen verbindt). Geleidelijk aan zullen alle zorgverleners en professionals van de sociale zekerheid, de verzekerbaarheid van hun patiënten op een beveiligde wijze
online raadplegen.
Naar boven

H. Komende Okra activiteiten

April 2016
Maandag 4 april: wandeling
Maandag 11 april: wandeling
Dinsdag 12 april: kaarting
Dinsdag 12 april: Okra Academie
Donderdag 14 april: busuitstap naar Pairi Daiza
Maandag 18 april: wandeling
Donderdag 21 april: Viering 60 jaar Okra
Dinsdag 26 april: eerste fietstocht
Woensdag 27 april: kaarting


Mei 2016

Maandag 2 mei: wandeling
Dinsdag 3 mei: Lentefeest
Maandag 9 mei: wandeling
Dinsdag 10 mei: kaarting
Dinsdag 10 mei: Okra Academie Gent
Maandag 16 mei: geen wandeling 2de Pinksteren
Donderdag 19 mei: Fietstocht - Bedevaart
Maandag 23 mei: wandeling
Woensdag 25 mei: Kaarting
Maandag 30 mei: wandeling


Juni 2016
Maandag 6 juni: wandeling
Maandag 13 juni: wandeling
Dinsdag 14 juni: kaarting
Dinsdag 14 junit: Okra Academie Gent
Maandag 20 juni: wandeling
Woensdag 22 juni: kaarting
Donderdag 23 juni: Dagfietstocht
Maandag 27 juni: wandeling – Laatste wandeling van het seizoen

Info wandelingen of fietstochten:
Daniël Locy, tel.: 09 372 79 71 - GSM: 0478 68 05 27 - Roland: 0497 71 80 65
Info kaartingen:
Jacky Wulgaert, tel.: 09 372 98 75

Naar boven