Okra
Okra cirkels

Printversie
  Nr. 3

 

juli 2016


A. Fietsen in groep

Hou u aan de opgelegde regels - U en de wegkapiteins hebben een grote verantwoordelijkheid

Twee mogelijkheden:
• De groep volgt dezelfde regels als de individuele fietser.
• De groep volgt de regels die gelden voor fietsers in groep (op voorwaarde dat de groep bestaat uit ten minste 15 fietsers). Als groep heb je meer mogelijkheden maar moet je ook bepaalde verplichtingen naleven.

Waar en hoe rijden?
(Als de groep ervoor kiest om de regels voor fietsers in groep te volgen).
• Gebruik van de fietspaden is niet verplicht.
• Met twee naast elkaar rijden op de rijbaan mag altijd, op voorwaarde dat je gegroepeerd blijft.
• Op een rijbaan zonder rijstroken mag je niet meer dan de breedte van één rijstrook innemen (ongeveer 3 meter), en in geen geval meer dan de helft van de rijbaan.
• Op een rijbaan met rijstroken mag je alleen de rechter rijstrook gebruiken.

Wegkapiteins en begeleidende auto’s
(Als de groep ervoor kiest om de regels voor fietsers in groep te volgen).
• Van 15 tot 50 fietsers:
–– Minstens 2 wegkapiteins toegelaten. –– 1 of 2 begeleidende auto’s toegelaten.
• Van 51 tot 150 fietsers:
–– Minstens 2 wegkapiteins verplicht. –– 2 begeleidende auto’s verplicht. –– De wegkapiteins moeten ten minste 21 jaar oud zijn en om de linkerarm een band dragen met de nationale
driekleur en het woord “wegkapitein”. –– Op kruispunten zonder verkeerslichten kunnen zij het verkeer stilleggen door middel van een schijf met de afbeelding van het verkeersbord C3, en aanwijzingen geven aan de andere weggebruikers.
–– De wegkapitein moet niet langer de lijst van de deelnemers in zijn bezit hebben.
–– De begeleidende auto’s moeten de groep op ongeveer 30 meter voorafgaan of volgen; als er slechts één auto is moet deze volgen.
–– De begeleidende auto’s moeten op het dak een speciaal bord voeren dat goed zichtbaar moet zijn voor het tegemoetkomende en achteropkomende verkeer.

Wat als er toch iets gebeurd?
• Bel de hulpdiensten (112 = medisch urgentieteam en brandweer, en 101 = federale politie). Wees nauwkeurig en bondig.
• Verleen eerste hulp als je daarvoor gekwalificeerd bent, maar verplaats nooit een zwaargewonde.
• Als leider blijf je kalm en waak je over de veiligheid van de rest van de groep.
• Voorkom andere ongevallen door de aankomende bestuurders te waarschuwen.
• Noteer direct de namen van de getuigen van het ongeval.
Bron: BIVV belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Naar boven

B. Dagwandeling van maandag 21 maart 2016

Ons Okra-lid en wekelijkse wandelaar Etienne sprak met zijn vrienden uit Gottem over het succes van onze wandelingen op maandag. Ze kwamen op het idee om eens in deze ‘onbekende’ streek, samen met mij een wandeling te organiseren voor onze leden. Gezien de afstand van huis en mede door de mooie omgeving hebben we er een dag-wandeling van gemaakt. De wandeling werd vooraf uitgestippeld door Patrick en Willy, en daarna afgewandeld door Etienne en mezelf.
Bij het bekend maken van de wandelplaats aan de leden, waren er toch een paar mensen die zich zichtbaar afvroegen, waar dit in godsnaam gelegen was. Gottem, net als Grammene, is een deelgemeente van Deinze.
De inschrijvingen liepen toch vlotjes binnen en er verzamelden 45 wandelaars om 10u aan de kerk van Gottem. Patrick vertelde ons als een professionele gids over het vlasdorp Gottem . In de voormiddag loodste hij ons langs de oude Leie-arm, welke druk bereden wordt door fietsers.
Via grondgebied Machelen, waar Roger Raveel een kleurrijke aanlegsteiger heeft laten aanleggen, kwamen we aan in het centrum van Grammene.
Onderweg zagen we enkele overblijfselen van de vroegere bloeiende vlasbedrijven. Na een goede 4km bereikten we ons restaurant. Voor het middagmaal in ‘De Mandel’ in Grammene, konden we rekenen op 53 aanwezigen, want er  waren 8 leden die voor de gezelligheid onze groep kwam vervoegen. De soep, hoofgerecht (beenham met 3 sausen, frietjes of kroketjes, koude groenten) en de koffie met versnaperingen waren lekker en werden vlot en voldoende geserveerd. Een extra consumptie van het bestuur werd in dank aanvaard.Na de maaltijd zijn we nog een goede 3km gewandeld, langs landelijke wegen en via de Mandelbeek terug naar Gottem.
Daar hadden we nog een afspraak (met degustaties) bij een plaatselijke brouwer. De brouwer des huizes, alias ‘dokter Canarus’, zal bij velen nog lang bijblijven. Op een zeer ludieke manier werden zijn bieren voorgesteld en voornamelijk de ‘Maeght van Gottem’ met zijn hoppebel in de fles leek uniek. In de werkplaats vertelde hij over de ingrediënten  die zijn bieren bevat. Hij  verwees bij zijn uiteenzetting o.a. naar het ‘speciale grondwater’ die zijn bier kenmerkt en het plukken van de hop in de streek van Poperinge en betrok daarbij onze fotografe Roos.

Blijkbaar, volgens dokter Canarus, zijn alle hoppluksters ‘goedbestelde’ dames. Wat hij niet wist is dat Roos inderdaad uit deze streek afkomstig is, wat zijn ludieke uitleg nog meer in de verf werd gezet. Met nog een goed biertje als afsluiter kon iedereen tevreden huiswaarts.Daarom Etienne, Patrick, Willy en echtgenotes, van harte dank voor het initiatief, het uitwerken en de medewerking tot het succes van deze mooie ‘toeristische’ wandeldag.

En ook dank aan Roos voor de fotoreportage en aan de leden voor jullie deelname.

Verslag: Daniël

Naar boven


C. Lentefeest

Na een grijze, zeer natte, miezerige winter was eindelijk de lente in het land. Het waren zelfs onmiddellijk een beetje zomerse temperaturen. Hoog tijd dus voor het jaarlijks Lentefeest van Okra Lovendegem.
De inschrijvingen liepen binnen als een trein. Het beloofde weer een topper te worden. Op 3 mei zwaaiden de deuren van het parochiaal centrum open en maar liefst 180 leden zochten een plaatsje aan de feestelijk gedekte tafels. De Cava en fruitsap gingen er vlotjes in en de zaal vulde zich met een gezellige, aangename sfeer. De voorzitter richtte een kort welkom woord tot het publiek maar gaf toen eerst het woord aan pastoor Daniël voor de bezinning. Daniël had het over dankbaar zijn voor zoveel dat we hebben. Daarna gaf de voorzitter nog een korte toelichting over de werking van onze Okra. Het leden aantal bedraagt nu 470 maar het is nog altijd de ultieme droom om de teller op 500 te krijgen.
Hij bedankte alle mensen van zijn bestuur want zij zijn het die altijd in het werkveld staan om onze leden te verwennen met een massa activiteiten. De traiteur was ondertussen in de keuken al bezig met de laatste hand te leggen aan het 3-gangen menu. En dat het smaakte hoeft geen twijfel! En het was zo goed als a volonté. Een dikke proficiat aan de traiteur om op zo snelle wijze 180 rijk gevulde borden te serveren. Tegen de tijd dat het laatste kruimeltje taart was verorberd had Roland met zijn orgel het podium gevuld met zijn muziekinstallatie. Roland is een vaste waarde bij onze Okra en hij staat garant voor een namiddag boordevol mooie dansmuziek. Van bij de eerste tonen startten enkele bestuursleden het dansfestijn en tot 18u stond de dansvloer vol. Omdat koken geld kost was er ook weer de tombola met heel mooie prijzen. De tijd vloog voorbij en plots was het tijd voor de laatste dansplaat. Het was weer schitterend goed geweest.
Iedereen méér dan content en nog een laatste pluim voor alle bestuursleden die keihard hadden gewerkt, zowel voor de voorbereiding, de namiddag zelf en nu nog de opkuis. Alleen maar blije mensen die huiswaarts keerden.

 

Naar boven

D. Pairi Daiza

De grote parking aan het gemeentelijk sportcomplex van Lovendegem was andermaal het verzamelpunt van een groep Okra-leden.  We waren met maar liefst 97 reizigers waardoor het noodzakelijk was twee bussen in te leggen. Stipt op tijd en onder een veelbelovende “zonnehemel” vertrokken we op 14 april ll. richting Cambron-Casteau, 
Pairi Daiza is een dierenpark dat op 11 mei 1994 zijn deuren opende. Het park is ondertussen uitgegroeid van een vogelpark tot een volwaardige dierentuin van  55 ha groot en is écht een tip voor een dagje uit, mét of zonder (klein)kinderen.

Pairi Daiza is de enige zoo in België waar je 2 reuzenpanda’s uit China kan ontdekken nl. Hao Hao en Xing Hui. Door het uitzonderlijk warm weer hadden  de panda’s wat meer koelte opgezocht en zich teruggetrokken in hun grot.  Ze  lagen er een beetje lam en lui bij, lekker te snoezelen,
Verder biedt dit dierenpark je een onvergetelijke wereldreis voor het hele gezin.
Er wachten je hier niet minder dan 5000 dieren zoals witte tijgers, panters, giraffen, nijlpaarden, zebra's, olifanten, zeeleeuwen, pinguïns, halfapen, doodshoofdapen, reuzenotters en veelkleurige vogels.  Je ontdekt er de reuzenaquaria van de Nautilus. Je bezwijkt onder de charmes van de koningin der bloemen in de rozentuin, en ervaart de warmte en de geuren van het Zuiden van Spanje te midden van de Andalusische tuin.
Ook meer dan de moeite waard zijn er nog een bezoek aan Le Rêve de Han Wu Di, de grootste Chinese tuin van Europa, het Koninkrijk van Ganesha, een authentieke Indonesische tuin van bijna 4 ha, La Terre des Origines, 8 hectare savanne gewijd aan Afrika en ook het land van de "Big Five", de vijf meest symbolische dieren van

Afrika: de leeuw, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het luipaard.Om ’s middag s de honger te stillen zijn er verspreid over het park, talrijke eet- en drankgelegenheden.
In de namiddag woonden we een roofvogeldemonstratie bij.  Even leken de hemelsluizen zich open te trekken en vielen er enkele druppels regen.  Maar geen erg, zo gauw als de regen was gekomen, zo gauw was hij alweer weg.  Het was vaak adembenemend als die grote roofvogels in vrije vlucht langs je hoofd scheerden of zelfs naast je kwamen zitten. Indrukwekkend! Nog steeds onder een uitzonderlijke zonovergoten hemel verlieten we het park om koers te zetten naar een laatste halte nl.  Het Molenhuis in Oudenaarde.voor een lekker 3-gangen menu waarbij er keuze was tussen vlees of vis.  Maar eerst verraste het bestuur ons met een glaasje bubbels of fruitsap.  Er werd nog gezellig gebabbeld over wat we allemaal hadden beleefd in dit magnifieke dierenpark Pairi Daiza.

Linda Dobbelaere

Naar boven

E. Product in de kijker: appel

De appel is de absolute numer één onder alle fruitsoorten. Deze verleidelijke vrucht is gemeengoed voor iedereen: we worden ermee vertrouwd vanaf de fruitpap in de kindertijd en we groeien ermee op. Het is ook een typische fruitsoort ‘van bij ons’ die het hele jaar door beschikbaar is en de ereplaats inneemt als het meest geconsumeerde fruit in België. Vooral de Jonagold is nog altijd de topper qua verbruik per persoon, maar ook nieuwere rassen zoals Pink Lady, Kanzi en Cox worden stilaan beter bekend.

Boordevol voedingsvezels

Dat appels zoals trouwens alle fruitsoorten gezond zijn, daarover is iedereen het eens. An apple a day keeps the doctor away... Bovendien bevatten ze weinig calorieën (een middelgrote appel levert 71 kcal) en hebben ze een lage glycemische index. Ze zijn rijk aan vezels (vooral pectine) die positief werken op de darmflora en tevens zorgen voor een verzadigend effect. Appelen met schil bevatten 2,3 gram voedingsvezels per 100 gram, appelen zonder schil 1,4 gram. Een middelgrote appel met schil brengt 12% aan van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels (30 g per dag).


Bioactieve schillen

Appels helpen niet alleen om je (gezond) gewicht op peil te houden. Ze spelen ook een positieve rol bij de bescherming van je gastro-intestinale systeem en de gezondheid van je botten en longen. Appels bevatten bioactieve stoffen (vooral flavonoïden) die preventief werken tegen tal van welvaartsziekten. Die stoffen zorgen voor een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, op bepaalde vormen van kanker (in het bijzonder longkanker), op de ziekte van Alzheimer, diabetes en astma. En dat geldt zeker voor de schil, want die bevat de meeste vezels en bioactieve stoffen: 2 tot 6 keer meer polyfenolen en 2 tot 3 keer meer flavonoïden dan het vruchtvlees! Appelschil is vooral rijk aan het flavonoïde quercetine, een antioxidant dat zelfs helemaal niet in het vruchtvlees van de appel voorkomt.
Dus: laat je ‘dunschiller’ in de lade liggen en was de appel grondig (er kunnen nog restanten van bestrijdingsmiddelen aan de schil hangen) om hem vervolgens met schil en al naar binnen te werken!
Het gehalte aan bioactieve stoffen in appelen verschilt wel naargelang van het ras.
Rode appelen bevatten meer quercitine en anthocyaan (verantwoordelijk voor de rode blos) dan groene of gele appelen. Jonagold heeft dan weer meer quercetine en catechine dan bv. Golden Delicious, Cox’s Orange en Elstar.
Verder is de vrucht, zoals alle andere fruitsoorten, rijk aan kalium en zeer arm aan natrium, wat bloeddrukverlagend werkt.
Men is het er absoluut over eens dat voldoende fruit eten, waaronder ook appelen, bijdraagt tot het behoud van een goede gezondheid. Maar er zijn nog meer wetenschappelijke studies nodig om de precieze achterliggende mechanismen van bioactieve stoffen in appelen verder te bepalen.

Kies keurig!
Koop appels met een steeltje eraan die er fris groen, geel of rood uitzien en geen bruine vlekken of deuken vertonen. Probeer een appel altijd zo vers mogelijk te consumeren want de kwaliteit gaat snel verloren. Je koopt dus maar beter geen al te grote voorraad. Rijpe appels bewaar je best in een plastiekzak in de fruitlade van de koelkast. Zo behoudt de vrucht zijn natuurlijke vettige waslaag die hem tijdens de groei beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf (zoals regen, schimmels of bacteriën), maar die hem tijdens het bewaren ook optimaal houdt. De waslaag remt de ademhaling van de vrucht af waardoor hij minder vocht verliest en minder snel oxideert. Haal de appel kort voor gebruik wel uit de koelkast zodat hij even op temperatuur kan komen. Zo geeft hij zijn optimale smaak en aroma vrij.
Een Jonagoldappel bijvoorbeeld heeft een vettige schil en daarom kan je hem vrij lang bewaren. Een Elstar heeft een dunnere waslaag (die niet vervloeit tot een vettige schil) waardoor hij meer vocht verliest en minder geschikt is om te bewaren.

Herfstappelen in de lente
Fruitsoorten ademen ook na de pluk. Hoe hoger de ademhalingssnelheid van een vrucht, hoe sneller hij bederft. Herfstappelen ademen tamelijk traag en zijn dus redelijk lang houdbaar, maar bij zomerappelen is dat niet het geval. Appels bevatten ook veel ethyleen, wat de rijping (ook van andere vruchten in de buurt) eveneens bevordert. Zomerappelen produceren meer ethyleen dan herfstappelen.
Hoe bewaart men de appels die in augustus of september worden geplukt om ook in de winter en de lente de consument te kunnen bevoorraden? Eenvoudig: door de appels in grote koelcellen onder gecontroleerde omstandigheden te bewaren, worden de ademhaling en de ethyleenproductie van de appel vertraagd. Kort voor de verkoop worden de appelen weer in hun normale atmosfeer gebracht zodat ze verder kunnen rijpen.
Zo komt het dat de Jonagold, Jonagored, Belgica, Boskoop en Golden Delicious verkrijgbaar zijn van september tot augustus... en dan is de nieuwe oogst weer daar.

Enkele courante appelsoorten
We kunnen de appels grosso modo in drie categorieën onderverdelen: appels voor uit het vuistje, appel die zachtkoken tot moes en appels die geschikt zijn voor taart of gebak. Een aantal soorten zijn niet meteen in één hokje onder te brengen en horen in verschillende categorieën thuis.
Cox’s orange pippin of cox: sappige, zoete appel met een zeer specifieke smaak en aroma. Kan ook voor appelmoes.
Elstar: zachte, geelgroene handappel met rode blos en aangenaam zoete smaak. Ideaal ook voor appelmoes en fruitsalade. Niet echt geschikt voor patisserie.
Golden Delicious: zachte, zoete, sappige groengele appel die vrij gevoelig is voor bruinverkleuring. Kan zowel als handappel als voor gebruik in de keuken (patisserie en salades).
Granny Smith: felgroene zure appel, geschikt als handappel of voor in slaatjes.
Kanzi: een vrij nieuw ras, een kruising van een Gala en een Braeburn. Frisrood en een zoetzure smaak.
Jonagold: een kruising tussen de Golden Delicious en de Jonathan (aromatische geelgroene appel met rode blos die wat uit de belangstelling is verdwenen). Hij heeft een felle, oranjerode blos op een geelgroene achtergrond. Het lichtgele vruchtvlees is stevig, zeer sappig en zoetzuur. Veel minder aroma dan bv. een Elstar. Een typische dessertappel die ook gebruikt kan worden in gebak en voor gestoofde bereidingen.
Gala: rode appel met geelwit knapperig vruchtvlees en een ietwat fletse zoete smaak.
Pink Lady: Sappige appel met een roze blos. Knapperig, lichtzuur en zoet tegelijk met een vrij hoog fructosegehalte.
Braeburn: stevige bewaarappel met een zoete smaak. Kan ook in moes worden verwerkt.
Golden Delicious: een stevige, knapperige, groene appel die met het rijpen goudgeel kleurt. De smaak wordt zoeter na bewaren. Je kunt de golden gebruikten voor appeltaart en appelmoes.
(Schone van) Boskoop of reinette: ruwe stevige, zure appel. Ideaal voor moes, gebak en sap, maar ook lekker uit het vuistje. Bevat het meest vitamine C, vruchtzuren en suikers.
Jonagored: een ronde, zachtgroene appel met een dieprode blos. Zeer sappig en knapperig met een frisse en fijne smaak. Het verbeterde broertje van de Jonagold: vaster van structuur en langer houdbaar. Als appel uit het vuistje maar ook voor gerechten (bakken en stoven).
Greenstar: een verfrissende, sappige, nieuwe appel met een hoog vitamine C-gehalte. Handig is dat deze appel na het snijden of schillen niet verkleurt.
Belgica: een vroege tweekleurige appel met stevig vruchtvlees die eruitziet als een Jonagold. Hij is iets zuurder en iets knappiger en heeft een hoger suikergehalte.

Om appeltaart of –cake te maken gebruik je dus best Jonagold, Braeburn of Goudrenetten. Zij blijven stevig omdat ze niet te veel vocht vrijgeven en behouden ook het best hun smaak.

Recept: appels in de oven
Voor 4 personen: 2 stoofappels, 2 sinaasappels, honing, amandelpoeder en/of kaneelpoeder, 2 kl rozijnen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en laat de rozijnen weken in warm water.
- Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Was ook de sinaasappels en snij uit het middenstuk 4 dikke grote schijven. Beide uiteinden heb je niet nodig.
- Leg de sinaasappelschijven in een vuurvaste schotel en bedek elke sinaasschijf met een appelhelft. Schep er telkens een paar rozijnen, wat honing, een snufje amandel- en kaneelpoeder op.
- Laat de appels zo’n dik half uur garen in de oven en serveer ze met vanillepudding of een bolletje roomijs.
Naar boven

F. Eerste fietstocht 2016

Op dinsdag 26 april 2016 werd het startschot gegeven voor de 1ste fietstocht van Okra Lovendegem. Eerst kwam pastoor Daniël de sportievelingen zegenen en hen een behouden tocht wensen.  Door het heel slecht weer begonnen slechts enkelen aan de tocht.  Terwijl de fietsers de kilometers aan elkaar reden kon een eerste groep Okra-leden smullen van overheerlijke oliebollen met een tas lekkere koffie.
Later konden de teruggekeerde fietsers ook aanschuiven aan het kraam waar nog steeds op ambachtelijke wijze oliebollen werden gebakken en geserveerd.Maar liefst 91 Okra leden genoten alweer van een super mooie en smakelijke namiddag!

Verslag: Linda Dobbelaere

Naar boven

G. Koffiedik - Wat kan je ermee!

Het eerste wat mensen ’s morgens, nog half slapend drinken, is een lekker kopje thee. En tegelijk wordt er meteen troep gemaakt, want de restjes koffie in de filter worden niet gebruikt en weggegooid. Dat dachten wij toch. De waarheid is dat dit zwarte goud van onschatbare waarde is. Het enige wat je moet doen is het op een vel papier of in een schaal laten drogen. Dan ben je klaar om deze koffieresten voor  verschillende trucs te gebruiken.

Meststof
Van koffiedik kan je echt uitstekende meststof maken. Het is onwaarschijnlijk rijk aan nutriënten en grote hoeveelheden nitrogeen, kalium en fosfor, en helpt zo planten groeien.
Compost
Wormen houden van koffiedik. Hoewel het op het eerste zicht een beetje walgelijk en zinloos lijkt, is het eigenlijk wel geniaal. Wie koffiedik in zijn compost mengt, mag vele aardwormen verwachten, die zich dan zeer snel zullen voortplanten en een grotere productie opleveren.
Tegen slakken
Slakken haten koffie. Als je je oogst wil beschermen, spreid dan wat koffiedik over de aarde uit en je kunt er zeker van zijn dat de slakken niet meer zullen langskomen.
Tegen mieren
De geur van koffie is zo intens dat het mieren in de war brengt zodat ze hun weg naar jouw moestuintje niet zullen vinden om schade aan te richten. Het kan nauwelijks beter!
.Katten
Het gaat zelfs verder. Voor wie niet van straatkatten houdt, moet gewoon een beetje koffiedik hier en daar uitspreiden. Dan, net zoals een onzichtbare barrière, zullen de katten braafjes op afstand blijven.
In de koelkast
Wie geregeld sterk ruikende voedingswaren in de koelkast bewaart, ken het fenomeen. De koelkast blijft onaangenaam ruiken, zelfs wanneer je ze helemaal hebt schoongemaakt. Een kopje koffiedik neutraliseert de geurtjes en zorgt ervoor dat je koelkast altijd aangenaam ruikt.
Schuurmiddel
Koffie is zeer geschikt om te poetsen. De kleine korrels werken als een detergent om potten en pannen te reinigen en hun oppervlaktes helemaal te doen blinken – en dat allemaal zonder gebruik van chemicaliën EN je bespaart ook nog eens op de aankoop van schoonmaakmiddelen.
Tegen vlooien
De eerste maal dat je hond met vlooien geïnfecteerd is, is het alle hens aan dek. Koffiedik is de redder in nood! Masseer de koffie door de huid en de vacht van je viervoeter. De hond zal zo op een volledig natuurlijke wijze van zijn vlooien verlost worden en bijkomende bonus is dat je hond ook nog eens lekker ruikt. Perfect!

Naar boven

H. Komende activiteiten

Juli 2016
Donderdag 7 juli: busreis naar Strépy
Dinsdag 12 juli: kaarting in Tempelhof
Donderdag 14 juli: fietstocht
Woensdag 27 juli: kaarting  in Tempelhof

Augustus 2016
Dinsdag 9 augustus: kaarting in Tempelhof
Woensdag  24 augustus: Kaarting in Tempelhof
Donderdag 25 augustus: fietstocht

September 2016
Dinsdag 6 september: Okra Academie Gent
Maandag 12 september: wandeling
Dinsdag 13 september: kaarting in Tempelhof
Dinsdag 13 september: Okra Academie Gent
Donderdag 15 september: Regiobedevaart in Gent
Maandag 19 september: wandeling
Donderdag 22 september: laatste fietstocht. Aansluitend etentje
Maandag 26 september: wandeling
Woensdag 28 september: kaarting en start Bingonamiddag in Tempelhof
Dinsdag 27 september: Okra Academie Eeklo

Naar boven